Инфо

26. април 2018.26. апр 2018.
Представљена Швајцарска Стратегија сарадње са Србијом

Наставак успешне сарадње

Прошлог четвртка “Глас Подриња” је присуствовао представљању нове швајцарске Стратегије за сарадњу са Србијом. Као кључне области у којима ће Швајцарска помагати Србију апострофиране су образовање, економски развој, енергетика и реформа локалне самоуправе.
Директор Швајцарске канцеларије за сарадњу Урсула Лојбли рекла је да нова стратегија представља наставак успешне сарадње две земље и да се области на које се односи поклапају са приоритетима Владе Србије у оквиру европских интеграција. Она је напоменула да ће Швајцарска у наредном периоду улагати у развојне пројекте у јужној и југозападној Србији.
-Ми смо препознатљиви по инклузивном развоју, а ово су регије у којима је највеће сиромаштво и где треба највише улагати. Имамо партнере у Србији као што су Стална конференција градова и општина и Министарство државне управе и локалне самоуправе - истакла је Лојбли.
Представница Министарства спољних послова Швајцарске Рут Хубер истакла је да је Швајцарска са програмом развоја у Србији присутна од 1991. године и да представљање нове стратегије указује на спремност те земље да и даље подржава Србију у њеним напорима на европском путу. Она је навела да Швајцарска има специфично искуство у области локалног развоја и у сегменту дуалног образовања и да то искуство жели да подели са Србијом.
Према њеним речима, на снажну везу Србије и Швајцарске утиче и чињеница да у њеној земљи живи и ради око 200.000 држављана Србије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa