Инфо

26. април 2018.26. апр 2018.
Без књижице и заказивања
БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ДОМУ ЗДРАВЉА

Без књижице и заказивања

У оквиру акције Министарства здравља Републике Србије , Дом здравља “Др Драга Љочић” организовао је протекле седмице у просторијана Треће здравствене станице у Шапцу, бесплатне превентивне прегледе за све заинтересоване, без обзира на то да ли поседују здравствену књижицу. Током акције, обављени су ултразвучни прегледи абдомена за целокупну популацију и гинеколошки прегледи без заказивања, Овом приликом понуђена је и могућност мерења крвног притиска и шећера у крви.
Према речима доктора Дејана Павловића, помоћник директора Дома здравља “Др Драга Љочић”, ово је осма акција бесплатних превентивних прегледа у којој Дом здравља “Др Драга Љочић” учествује.
-Изузетно нам је драго што смо у прилици да нашим суграђанима по скраћеној процедури омогућимо проверу основних параметара здравља у циљу превенције обољевања било које врсте, а посебно оних најчешће и најтежих болести које су обухваћене организованим и циљаним скринингом и све то у складу са основном улогом наше установе као установе примарне здравствене заштите. Као што и у претходним акцијама радили и овај пут ћемо смо све оне који због ограниченог времена не буду прегледани позвати накнадно у наредних десетак дана – истакао је доктор Дејан Павловић и додао да ће наредне акције усмерити на сеоско подручје пошто је тамо израженији проблем неоверених здравствених књижица.
-Постићи уједначеност квалитета здравствене заштите на целокупном подручју никад није лако, па ни нама јер се суочавамо са проблемом забране запошљавања нових лекара због чега су нам поједине мање фреквентне амбуланте затворене. Такође, суочени смо и са константним смањивањем дозвољеног броја лекара које смемо да имамо стално запослене, због чега не можемо да запослимо нове лекаре када су нам неки на дужим боловањима или стручним усавршавањима. Оно што нас оптерећује у задње време јесте губитак простора Прве здравствене станице у којој је гравитирало 7.000 становника и неодобравање нових специјализација које би помогле да подигнемо број наших лекара гинеколога којих је веома мало, али и број лекара кућног лечења који имају све више посла због све старије популације – навео је доктор Дејан Павловић и додао да са жељом да свој посао обављају што боље и што ефикасније очувају здравље нашег становништва упућује апел надлежном министарству да ове препреке што пре уклони.
К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa