Инфо

26. април 2018.26. апр 2018.
БИБЛИОТЕКА ШАБАЧКА ОБЕЛЕЖИЛА СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ

Кад порастем бићу песник

У понедељак, 23. априла, Библиотека шабачка обележила је Светски дан књиге и ауторских права. Тог дана, почела је са радом Читаоница за Завичајно и Одељење периодике и отворена изложба књига, чије су корице, песме и приче креирали полазници Зимског књижевног кампа ОШ “Лаза К. Лазаревић” и радионице Књига по мојој мери, која је одржана у Библиотеци шабачкој. Такође, представљена је Прва књига поезије дванаестогодишњег Немање Илића. Песме су читали Андреј Ристивојевић и Маша Крстић, полазници Клуба рецитатора, а разговор је водила Александра Ердевички Томић.
- Веома смо поносни на промоцију књиге младог песника Немање Илића, који је поделио са нама свој таленат. Корице и илустрацију за књигу радила је Сара Глигорић, некадашња полазница радионице Библиотеке шабачке, Немања је одабрао двадесетак песама, које смо одштампали и повезали у ову уникатну књигу, истакла је Ердевички.
Млади песник је признао да је веома узбуђен.
- Да ли ћеш бити песник и кад порастеш?
- Јако бих то волео. Знам да се од поезије не може живети, она ће ми бити хоби, а за посао има времена, још ћу размислити.

М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa