Инфо

3. мај 2018.3. мај 2018.
Бољи услови за нове инвеститоре
АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ У СЛОБОДНОЈ ЗОНИ

Бољи услови за нове инвеститоре

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је са својим сарадницима, протекле седмице Северозападноу радну зону, где је у току асфалтирање улице “Нова 9” која се налази у делу од Мондија до Млекаре. Према речима Милана Васића, директора ЈП “Инфраструктура” предвиђен програм у пословању и буџету за 2018. је започео радовима у северозападној индустријској зони.
- Дужина саобраћајнице је негде око 1.500 метара, а ширине 7 метара. Вредност радова је око двадесет милиона динара. Истовремено, на другој локацији, такође у северозападној индустријској зони радимо на асфалтирању улице “Нова 5” која се налази поред фабрике Цандy русх чије отварање очекујемо ускоро. Ту је изградња радова новог коловоза у дужини од двестотине метара, а вредност радова је пет милиона и десет хиљада динара – истакао је Милан Васић.
Према речима градоначелника Небојше Зеленовића, саобраћајница у улици ”Нова 9“ је најважнија саобраћајница кроз индустријску зону.
- Одлука да се она ради је донета на основу сугестија Привредног савета. На Привредном савету смо имали првенствено стране инвеститоре који раде у зони, а онда и домаће који су се сложили да нам је потребна боља инфраструктура, квалитетније и шире улице и бољи улази. Радићемо и продужетак саобраћајнице поред Јазакија, како бисмо отворили интересантне парцеле за нове инвеститоре – навео је градоначелник Небојша Зеленовић и додао да је интересовање инвеститора за нашу индустријску зону поприлично велико.
- Ми сада имамо могућност да бирамо инвеститоре и да тражимо оне инвеститоре који су спремни да у старту имају бољу пословну комуникацију и понуду за људе који траже посао. Оно што морам да нагласим је да имамо два велика проблема. У источној зони проблем је раскрсница код Керамике која и даље стоји незавршена и заиста је у катастрофалном стању. Тражили смо од потпредседнице Владе да нам каже када ће Путеви Србије урадити ту саобраћајницу и још одговор нисмо добили. Чак нисмо добили ни дозволу да је урадимо сами својим парама – истакао је Зеленовић.
Други проблем је према речима градоначелника Небојше Зеленовића саобраћајница која води од северозападне зоне до Дреновца која је такође у катастрофалном стању.
-Сваког дана инвеститори нам траже почетак радова али, ми ни за ту позицију нисмо добили одговор. Уколико га ускоро не добијемо, мораћемо сами да радимо. Ја не могу да дозволим да нешто најбоље у Србији што имамо, не може да се развија зато што неко неће да уради свој посао. Свакако, имамо одличну комуникацију са свим привредницима у зони, имамо теме о којима сваког дана можемо да разговарамо и радићемо са њима на томе да појачамо капацитете за људе који у овом тренутку траже посао – истакао је Небојша Зеленовић и додао да је први пут после много година пао број незапослених испод девет хиљада.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa