Инфо

3. мај 2018.3. мај 2018.
Све бројније групе шабачких предшколаца
Градско веће

Све бројније групе шабачких предшколаца

Чланови Градског већа града Шапца усвојили су у четвртак Предлог решења о утврђивању 20 одсто већег броја деце у васпитним групама целодневног боравка у ПУ „Наше дете“ у Шапцу, у радној 2018/19. години. Оправданост за доношење Решења о повећању броја деце у васпитној групи је велика заинтересованост и потреба породица, али и број пријављене деце на конкурс за упис у целодневни боравак. Како је образложено на данашњој седници Градског већа, услови у којима деца бораве, величина радних соба и других простора у вртићима, омогућавају уписивање већег броја деце, тако да се неће умањити квалитет услова за боравак, васпитање и образовање, негу, исхрану и превентивно-здравствену заштиту деце у Предшколској установи.
Већници су једногласно усвојили Предлог закључка о преносу без накнаде права јавне својине над пловилом Министарству унутрашњих послова, Полицијској управи у Шапцу. На основу овог закључка, Град Шабац поклања Полицијској управи чамац, мотор и приколицу, који су добијени учешћем у Пројекту прекограничне сарадње Републике Србије и Републике Хрватске, финансираним средствима Европске уније.
Усвојен је и закључак да Град Шабац поклони Сектору за ванредне ситуације, Одељењу у Шапцу, две мобилне пумпе за одбрану од поплава, алуминијумски чамац и пунилицу за песак, опрему коју је Град добио из Пројекта прекограничне сарадње Републике Србије и Републике Хрватске.
Чланови Градског већа града Шапца усвојили су и Одлуку о прихватању донације-Споменика шабачким новинарима, који Граду уступа Компанија “Слобомир” из Бијељине. Споменик је посвећен трагично настрадалим шабачким новинарима, који су животе изгубили на банијском ратишту, 9. октобра 1991. године. Споменик ће бити постављен испред зграде „Гласа Подриња.“

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa