Инфо

3. мај 2018.3. мај 2018.
ТРАЖИ СЕ СМЕНА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА НАРОДНЕ СТРАНКЕ
У ВЛАДИМИРЦИМА

ТРАЖИ СЕ СМЕНА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Повереништво Народне странке одржало је у понедељак конференцију за новинаре у својим просторијама у Владимирцима, поводом извештаја државне ревизорске институције, која захтева разрешење дужности актуелног председника ове Општине. Иако је овај документ прошле године, упућен и Народној скупштини Републике Србије, до сада се нико није оглашавао, а председник општине Владимирци и даље несметано обавља своју функцију.
Државна ревизорска институција, 4. августа прошле године, упутила је Скупштини опшине Владимрци, званичан документ у коме се наводи да због тешког кршења обавеза доброг пословања откривених у току спровођења ревизије, захтева од стране одговорног лица хитно предузимање законских мера и разрешење дужности председника општине Владимирци Милорада Милинковића. Овај захтев је 15.августа, упућен и Народној скупштини Републике Србије, али се у Владимрицима до дана данашњег ништа није променило.
-Државни генерални ревизор ставља на душу председника општине читав низ незаконитости и финансијских малверзација. Рецимо, имамо пример да је на завршном рачуну у банци једна цифра, а у папирима завршног рачуна сасвим други износ, који се разликује у шест, седам милиона динара. Тендери се не спроводе како треба, за неке се чак и не расписују. Неправилности око исплата дневница сиромашнима, које ускраћују, чекају изборе и уместо да исплаћују целе године, као што је Закон предвидео, лицима за лекове и социјалну помоћ, они чекају изборе и тек онда почињу са исплатама, са напоменом да то даје СНС, а не држава Србија, рекао је Јанко Ђурић, одборник Скупштине општине Владимирци.
Низ неправилности које је открила, и у свом извештају објавила државна ревизорска институција, односи се на период од јула до октобра 2015. године. У међувремену надлежнима у Општини Владимирци од стране ревизије, наложене су мере за отклањане откривених неправилности, али ништа од тога није урађено. И Скупштина општине Владимирци заседала је на ову тему, али одборници нису донели одлуку о разрешењу председника општине, одбацивши захтев Државне ревизорске институције као неоснован.
-Један податак ме је јако забринуо као човека, а то је да је највећа инвестиција предвиђена за градњу у општини Владимрци у овој години, изградња нове зграде Општине. Поред постојеће зграде, која овде постоји од 1903. године, која је у задњих четрдесет година, када је било много више становника него сад, примала све запослене. Нама број становника опада сваке године. Број становника се смањује, општина тренуно има око 15 хиљада становника, а до пре 15 година имала је 22 хиљаде. Градимо зграду Општине да бисмо се ширили. Морамо размилити да ли ће ови људи који имају децу, који планирају овде да остану да живе, да ли ће се ђаци, студенти вратити и остати овде, истакао је Дејан Нешић, повереник Народне странке.
На смањење броја младих, како кажу, сигурно ће утицати и недавна одлука локалних власти о укидању бесплатног превоза за ђаке средњих школа. На конференцији Народне странке у Владимирцима, истакнуто је да ће јавност и у наредном периоду бити обавештена о дешавањима у овој Општини.

К.В.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa