Инфо

3. мај 2018.3. мај 2018.
Фотграфија преузете са сајта koreni.rs

Фотграфија преузете са сајта koreni.rs

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ ПОСЛАЛО НАСТАВНИЦИМА НА
СЕМИНАРУ ХРАНУ БРЗОМ ПОШТОМ

ПОКВАРЕНИ СЕНДВИЧИ ЗА СРПСКЕ НАСТАВНИКЕ

Министарство просвете послало је наставницима који су учествовали на семинарима о раду са првацима широм Србије покварене и полураспаднуте сендвиче.
Ради се о сендвичима који су на семинаре стигли Брзом поштом Србије и то у организацији Интернет књижаре “Макарт”.
Министарство није дало новац школама од којег би ови могли сами да набаве храну, већ се одлучило да само, а путем извесне интернет књижаре “Макарт”, прибави сендвиче и пошаље их у школе у којима се обављала поменута обука.
Начин на који је Министарство доставило сендвиче школама и наставницима широм Србије, крајње је чудан, невероватан и идеалан је за рубрику “Веровали или не”. Наиме, за транспорт сендвича, Министарство просвете (односно, поменути “Макарт” у име Министарства) изабрало је, ни мање ни више, већ возила тзв. “брзе поште”. Пријемна пошта у Београду је пакете с храном примила 20. априла 2018, да би се ти сендвичи испоручили дан или два касније, 21. или 22. априла 2018. Брза пошта, колико знамо, није регистрована за транспорт хране. Није познато да пошта има возила са фрижидерима и са неопходним хигијенским претпоставкама за достављање хране за људску употребу.
На самој отпремници/доставници, “брза пошта” се ограђује и каже да “рокови уручења нису гарантовани”. Сам возач, поштар који је возилом “брзе поште” обавио доставу уопште није био одговоран за квалитет хране, коју ће доставити крајњем кориснику. Да би овакво лудило било потпуно, на доставници уопште не пише да се унутар пакета налази храна за људску употребу, па возач уопште није ни знао шта ту превози. Уместо да је на том документу, који је возач добио, јасно написано да се у кутијама налазе, тамо стоји да се транспортује некакав “промо материјал”.
Наравно, на одредиште су ти сендвичи стигли у периоду када је кренуло распадање саламе која се унутра налазила. Срећа је да је сендвич већ на први поглед изазвао сумњу у квалитет и хигијенску исправност, како својим јадним изгледом, тако још више непријатним мирисом који је испунио просторију у којој су се наставници налазили. Како незванично сазнајемо, наставници нису користили ове сендвиче и они су бачени.
Остаје питање одговорности, али верујемо да ће и ова афера, као и многе друге бити склоњене испод тепиха.
Додатно понижење
Шабац није био домаћин семинара наставника који предају првим разредима, тако да на сву срећу, ови седвичи нису стигли брзом поштом у наш град.
- Ако је то истина, а изгледа да јесте, то је страшно. Поред катастрофалне материјалне ситуације у просвети, на овај начин су просветари још додатно понижени – каже за “Глас Подриња” Драган Митрић, председник Градског већа Самосталног синдиката у Шапцу.

Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa