Инфо

17. март 2011.17. мар 2011.
ШТА О ИЗБОРУ ДУШАНА ПЕТРОВИЋА ЗА МИНИСТРА МИСЛЕ НАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ ИЗ ШАПЦА

ТЕШКО БРЕМЕ АГРАРА И ТРГОВИНЕ

У реконструисаној Влади Мирка Цветковића, међу 17 министара, ресор пољопривреде и трговине добио је Шапчанин Душан Петровић, потпредседник Демократске странке. Народни посланици из Шапца различито гледају на овај избор. Ипак, у једном се слажу: ресор пољопривреде и трговине је један од најтежих у Цветковићевом кабинету а мандат је кратак за велике промене у овој области
Када им је у понедељак, 14. марта Народна Скупштина Републике Србије већином гласова посланика дала поверење и када су премијер Цветковић и министри положили заклетву, почео је кратки мандат новој српској Влади. Кратки због тога, што се избори за републичку скупштину морају одржати најкасније до 11. маја идуће године. Шта ће Цветковић и његових 17 министара урадити од онога шта су обећали у тако кратком мандату, тешко је сада прогнозирати. Чињеница је, међутим да им мало тога иде на руку, укључујући и дужину мандата.
Цветковић је реконструкцијом желео да ојача јединство Владине политике и да у свој кабинет укључи оне кадрове који ће својим деловањем бити гарант да ће се то јединство и остварити. Укрупњавањем појединих ресора Влада жели да успостави конзистентан утицај своје политике на те области. Тако су, између осталих крупнијих промена, обједињене и области пољопривреде и трговине. Ново министарство коме су у надлежности, по мишљењу многих, најсложеније области српске привреде, поверено је потпредседнику Демократске странке, Душану Петровићу.
Колико ће овај Шапчанин успети да реши нагомилане проблеме у областима које су му поверене и како оцењују Петровићев избор за министра, питали смо народне посланике из Шапца: Даниелу Ловрин-Гавриловић из Демократске странке, Зорана Бортића из Социјалистичке партије Србије, Зорана Николића из Демократске странке Србије и Србољуба Живановића из Српске радикалне странке. Независно од личне позиције да ли припадају владајућем или опозиционом блоку у Народној скупштини, што их је определило и да различито коментаришу избор, ових четворо посланика сложили су се у једном: Душану Петровићу поверено је тешко бреме и пољопривреда и трговина су један од најтежих ресора у Цветковићевом кабинету.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa