Инфо

3. мај 2018.3. мај 2018.
Намештај за ОШ “Свети Сава”
ФОРМА ИДЕАЛЕ

Намештај за ОШ “Свети Сава”

Фирма “Форма Идеале” донирала је протекле седмице намештај за целодневни боравак деце у вредности од 120.000 динара. Компанија Форма Идеале други пут је донатор репрезентативној школи на овом подручју.
-Наша компанија се труди да помаже онима којима је потребно, а када су установе које се брину о великом броју деце у питању задовољство нам је да учествујемо у подизању стандарда смештаја, образовања и целодневног боравка. У темељима нашег пословања је пре свега развијање што је могуће бољег односа са локалним заједницама. У Шапцу и околини осим са ОШ “Свети Сава” имамо још неколико партнера са којима смо остварили сарадњу. Задовољни смо јер су нас Шапчани и партнери из установа за образовање и здравства прихватили и с те стране смо били широке руке у аспекту где можемо да помогнемо, а то су намештај, смештајни капацитети као образовни капацитети – истакао је Никола Ружичић ПР менаџер фирме “Форма Идеале”.
Према речима директорке ОШ “Свети Сава”, Катарине Томић, потпуно заборављени, углавном се ослањају на донације, па су им исте од велике важности.
-С обзиром на то да сам пар пута спомињала да немамо мензу, него да деца једу у холу школе и да нико на то није реаговао, понадала сам се да ћу можда успети да натерам инспекцију да укаже на пропуст како би неко нешто по том питању урадио. Од тога није било ништа, па смо покушали са донацијама и на њих се сада ослањамо. Нама ово значи много. У једном моменту смо гледајући друге школе схватили да наша деца немају где да седну за време наставе, а за њих је промена положаја јако битна – истакла је Катарина Томић и додала да деца не могу стално да седе на дрвеним столицама јер им оне због здравственог стања не одговарају.
- Поједини с обзиром на сензорне сметње имају потребу да се склоне на другу подлогу, а намештај је дотрајао. Из тог разлога смо контактирали фирму Форма Идеале и добили фотеље, угаону гарнитуру и намештај за остављање дидактичког материјала ког имамо много и уз помоћ ког остварујемо део наставе. Не користимо уџбенике за редовну основну школу тако да нам је дидактички материјал неопходан. Морам да напоменем да га не добијамо од Министарства, нити имамо донаторе за такве ствари него наставници и дефектолози у зависности од тога колико су ентузијастични, одговорни и имају лични осећај према свом послу плаћају из свог џепа.
К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa