Инфо

3. мај 2018.3. мај 2018.
Фабрика идеја
АКТИВНОСТИ СТАРТИТА

Фабрика идеја

Чланови Стартит центра су ове седмице, као и сваке били прилично ажурни, те су и у недељу одржали други час курса 3дс Маџа. Курс се одржава у два термина, јутарњи је за средњошколце, а поподневни термин је за одрасле. У сарадњи са Уметничком и Техничком средњом школом, њихови ученици и наставници поред осталих у групи одраслих, тренутно похађају курс за који су се самостално пријавили. Прва два часа, бавили су се моделовањем, а наредна два часа је у плану материјализација и рендеровање, односно претварање модела у слику.
Протекле седмице, у Стартит Центру се такође одржала радионица на тему друштвеног предузетништва као једна од три СИА радионице које ће се одржати. На првој радионици “Фабрика Идеја” учесници су у групама покушавали да дођу до идеје која би помогла друштву, а и њима да остваре своју прву бизнис идеју. Предавач, Ема Степановић, је претходно испричала шта је тачно друштвено предузетништво и дала интересантне примере из иностранства, а затим и наше домаће примере од претходних година.
-Овај догађај је део серије радионица на тему друштвеног предузетништва и сваком учеснику може послужити као увод и користан тренинг за такмичење Социал Импацт Ањард. Ово такмичење пружа прилику да заинтересовани уз нашу помоћ развију план за реализацију свог друштвеног предузећа – истиче Бојана и додаје да учествовањем у оваквим радионицама људи могу заједно мапирати проблеме у свом окружењу, али и упустити се у процес проналаска идеје за покретање друштвеног предузетништва које ће мапиране проблеме адресирати на иновативан начин – наводи Бојана Завађа.
Текуће недеље, 3. маја у 18ч. ће се одржати друга по реду СИА радионица, „Бизнис моделинг“, на којој ће се учесници упознати са разним врстама иновативних бизнис модела који се могу применити у друштвеном предузетништву. У другом делу радионице, делегати ће имати прилику да примене научено, тако што ће попуњавати Бизнис модел канвас, чиме ће прецизније развијати своје идеје.
Према речима координаторке Стартит центра Шабац Бојане Завађа, фокус СИА удружења јесте да стварају промене на потенцијалу младих.
- Радионица је отворена за све активне и заинтересоване грађане и грађанке, без обзира на године. Није битно да ли сте учествовали на првој радионици како бисте се пријавили за наредну, лако ћете се уклопити у Емину причу. На првој радионици, одржаној прошли четвртак, људи су се бавили смишљањем сопственог бизниса у оквиру друштвеног предузетништва, а сада ће се прича окренути на сам бизнис моделинг, односно како покренути тај бизнис, а истовремено променити друштво на боље – истиче Бојана Завађа.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa