Инфо

3. мај 2018.3. мај 2018.
ПРОМОЦИЈА  ЈЕЗИКА И КУЛТУРЕ
РАДИОНИЦЕ ФРАНЦУСКОГ ИНСТИТУТА
У ШАБАЧКИМ ШКОЛАМА

ПРОМОЦИЈА ЈЕЗИКА И КУЛТУРЕ

Француски институт у Србији у петак је у више шабачких основних школа и у Шабачкој гимназији одржао радионице „Бирам француски“. Циљ радионица била је промоција француског језика и културе.
-Ми смо у Француском институту развили више активности ради популаризације француског језика. Циљ нам је да посетимо што више градова у Србији и представимо наше програме што већој популацији деце, од најранијег узраста до студената, рекла је Жилијет Тирлик, координаторка за промоцију француског језика Француског института.
Пре посете школама представници Института имали су састанак са директорима школа и чланом Градског већа Игором Марсенићем. На овом састанку представљени су још неки пројекти на којима Институт ради.
Игор Марсенић је истакао да је Град Шабац са Француским институтом и Француском амбасадом отворио нова поља сарадње.
-Ове радионице су важне због тога што ћемо нашим најмлађим суграђанима понудити могућност да из једног потпуно другачијег угла сагледају значај и лепоту француског језика и културе. Наш народ има дивну пословицу да смо богати онолико колико језика говоримо. Желимо да на овај начин обогатимо најмлађе Шапчане. Познавање различитих језика и култура чини их грађанима света, рекао је Марсенић.
Радионице су одржане у основним школама „Вук Караџић“ у Шапцу, и „Краљ Александар Карађорђевић“ у Рибарима и Прњавору.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa