Инфо

3. мај 2018.3. мај 2018.
МАЛА ПОМОЋ СТУДЕНАТА ВЕЛИКОГ СРЦА
Из Високе школе струковних студија
за васпитаче у Шапцу

МАЛА ПОМОЋ СТУДЕНАТА ВЕЛИКОГ СРЦА

Студенти и професори Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу у сарадњи са Црвеним крстом организовали су Хуманитарну продајну изложбу. Изложба је одржана у центру града 04. и 05. априла 2018. године у периоду од 10ч. до 19ч. Циљ одржавања изложбе био је прикупљање новца за куповину потребних средстава социјално угроженој породици.
Студенти прве и друге године основних студија, у оквиру вежби из предмета Предшколска педагогија и Дидактичко-игровна средства, употребили су своја знања и вештине и од различитог материјала правили ускршње декорације, чиме се подстиче креативност студената и проширују њихова знања о употребној вредности материјала.
Куповином различитих ускршњих симобола – зеке, кокошке, пилићи и јаја грађани су украсили своје домове и тиме, заједно са студентима, исказали своју хуманост. Такође, кроз овај вид ваннаставних активности професорима се пружила могућност да открију различите потенцијале студената, док је студентима, на овај начин, пружена прилика да буду друштвено одговорни и да се ближе упознају са значајним аспектом своје будуће професије. Све ово представља добру полазну основу и темељ за сличне акције које су у духу њиховог позива.
Након успешно реализоване Хуманитарне продајне изложбе, студенти су под менторством Марије Лукић – наставика практичне наставе за ужу област Педагогија и Кристине Крстић – асистента за ужу област Педагогија, од прикуљеног новца купили технику, материјал, средства и намирнице неопходне за побољшање услова живота деце и самохраног родитеља у социјално угроженој породици у Белој Реци, а све у циљу њиховог оснаживања и задовољавања њихових основних егзистенцијалних потреба. Средства су уручена 25. априла, у присуству и у сарадњи представника Црвеног крста и организације Хумано срце. Захваљујући овом хуманом гесту, задовољство и срећа на лицима, како чланова породице, тако и свих укључених у акцију памтиће се и након овог дана.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa