Инфо

3. мај 2018.3. мај 2018.
ЈЕДАН ВИШИ НИВО
СТОНИ ТЕНИС ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

ЈЕДАН ВИШИ НИВО

Више од деценију и по шабачки Стонотениски инвалидски клуб “Мачва” одржава традицију званичних турнира који се бодују за Првенство Србије. Иако су критеријуми савеза све виши, домаћин успева да одговори свему и већ традиционално у априлу најбољи долазе у Шабац. Треба напоменути да у овом спорту имамо и освајаче параолимпијских медаља.
- Сада имамо девет столова, а почели смо са три четири, сада су то и врхунски столови које смо добили из Београда. Све је теже доћи до турнира јер тешко неко може без стручног тренинга и ван клуба да досегне овај ниво игре. Заиста смо, као спорт достигли висок ниво, а поносни смо што смо и даље као клуб и град у врху – истиче секретар Удружења параплегичара Мачванског округа Славиша Савић.
Претходне суботе било је стонотенисера из целе Србије, око 70, а међу њима и параолимпијски одликаши, наш суграђанин Митар Паликућа, Борислава Перић Ранковић, Нада Матић и други.
- Баш сам разговарао са Митром. Он је потврдио да свега неколико стонотенисера није, до сада, наступало у Шапцу, а што се самог врха тиче, све смо могли видети и по неколико пута, уживо пратити њихов пут до врха, што је велика ствар – додаје Савић.
РЕЗУЛТАТИ
Такмичари су у суботу били подељени у четири категорије. Борислава Перић Ранковић освојила је титулу у седећој категорији дама, испред Биљане Убовић, Кристине Аранчић и Наде Матић. Код мушкараца (1-5 седећа): 1. Митар Паликућа, 2. Бојан Стаменковић, 3. Влада Петковић и Дарко Бабић; (6-7 стојећа): 1. Лука Андрашић, 2. Немања Бирманчевић, 3. Иван Богдановић и Михаило Увачек; (8-10 стојећа): 1. Драган Вујисић, 2. Бојан Јовановић, 3. Никола Кирћански и Милош Тасић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa