Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
Шабац пример добре праксе
Подршка развоју образовања и запошљавања

Шабац пример добре праксе

Седница савета за запошљавање града Шапца, којој су присуствовали представници партнера на пројекту СЕЕД СТЕП 2 “Подршка развоју образовања и запошљавања”, а који се финансира средствима Аустријске развојне агенције и организације Волксхилфе Солидаритат, одржана је у среду у Градској кући.
На седници су представљене пројектне идеје чије ће финансирање бити омогућено кроз пројекат СЕЕД СТЕП 2, а које треба да допринесе повећању компетенција и смањењу броја незапослених. На уводној конференцији представљене су активности и циљеви пројета, као и партнерске организације – аустријска организација Волксхилфе Солидаритат из Беча, консултантска кућа Тара Интернатионал Цонсултинг из Новог Сада, Новосадски Хуманитарни центар из Новог Сада, Град Шабац и општине Апатин, Кула, Сурдулица и Владичин Хан.
Шабачки савет за запошљавање препознат је као пример добре праксе, а Локални акциони план за запошљавање града Шапца послужио је као образац за градове партнере. Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, који је присуствовао овом догађају, изразио је велико задовољство одржавањем седнице.
- Оно што ми је посебно драго јесте то што је Аустријска развојна агенција препознала град Шабац и оно што ми у граду радимо као пример добре праксе. Урадили смо много добрих ствари што се тиче запошљавања, услова за запошљавање и привлачење страних инвестиција. Знамо да је новим инвеститорима најпотребнија квалитетна радна снага. Састанак је управо био посвећен томе како да у целом региону дођемо до што квалитетније радне снаге – истакао је Немања Пајић и додао да пројекат омогућава континуиране обуке како би имали квалитетну радну снагу.
Нина Хехенбергер, координаторка СЕЕД програма, подсетила је овом приликом на дугогодишњу сарадњу фирме Волксхилде у којој је запослена и града Шапца, на чему је изузетно захвална.
-Успели смо да помогнемо граду Шапцу око проблема са поплавама 2014. године и јако је лепо видети да та сарадња расте и да се развија и у оквиру овог програма. Веома ми је драго што сам присуствовала седници и то не само са партнерима који учествују у нашем пројекту већ и са представницима града Шапца који су нам се придружили у овој фази пројекта. Оно што бих такође истакла је да је запошљавање у Шапцу, резултат личних залагања и напора Немање Пајића и Бојане Младеновић, што је заиста за сваку похвалу – навела је Нина Хехенбергер.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa