Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
ЗА БОЉУ РЕАКЦИЈУ У  ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА
У пројекту ЈЕНТРАП теренско-показна вежба на Старом граду

ЗА БОЉУ РЕАКЦИЈУ У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА

У оквиру пројекта ЈЕНТРАП, који се финансира средствима Европске уније у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Хрватска-Србија, на шабачком Старом граду у четвртак, 10. маја, од 12 до 14 часова, биће одржана теренско показна вежба током које ће бити демонстрирана опрема коју су МУП, Сектор за ванредне ситуације – Одељење у Шапцу, Завод за јавно здравље и Дом здравља “Др Драга Љочић” добили кроз овај пројекат. Опрема треба да допринесе адекватној, брзој и ефикасној реакцији у случају ванредне ситуације и заштите од поплава, као и спасавању и евакуацији угрожених.
Кроз овај пројекат, чија је вредност преко 400 хиљада евра, надлежне службе добиле су чамце, црпне пумпе, опрему за анализу воде и збрињавање повређених, а професионалци су прошли низ различитих обука које треба да допринесу повећању њихових компетенција.
Партнер града Шапца на овом пројекту је Бродско-посавска жупанија, а у реализацију су укључене и све надлежне институције са обе стране границе: ЦТР -Развојна агенција Бродско-посавске жупаније д.о.о, Завод за јавно здравље Шабац, Завод за хитну медицину Бродско-посавске жупаније, Хрватска горска служба спашавања - станица Славонски Брод, Ватрогасна заједница Бродско-посавске жупаније.
Вежби на Старом граду и демонстрацији коришћења опреме могу присуствовати и заинтересовани грађани.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa