Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
Шљунчење путева у Дреновцу
РЕАЛИЗАЦИЈА ИЗГЛАСАНИХ ПРОЈЕКАТА

Шљунчење путева у Дреновцу

Помоћница градоначелника Шапца Јелена Топаловић Петровић, посетила је у уторак са Миодрагом Филиповићем, руководиоцем Сектора за изградњу Града у ЈП “Инфраструктура” село Дреновац. У Дреновцу се тренутно ради шљунчење атарских путева, које је један од пет пројеката изгласаних у децембру прошле године, а за који је опредељено 1,5 милиона динара.
-Осим одржавања атарских путева помогли смо цркви са 200.000 динара, школи са 132.000 динара и фудбалском клубу са 100.000 динара. Од свега највећи део који је реализован везан је за атарске путеве. Припремамо се за нови референдум где ћемо видети шта је мештанима у селу најпотребније. Неки од предлога су асфалтирање сокака, али пошто их има пуно, радићемо један по један – истиче Никола Бурмазевић председник Месне заједнице “Дреновац” и додаје да што се плаћања пореза тиче постоји дуг од око милион динара, и када би га сви плаћали могло би више ствари да се реализује.
Према речима Јелене Топаловић Петровић прошле године на непосредном изјашњавању било је нешто преко два милиона динара у Месној заједници “Дреновац”, а ове године ће бити 3 милиона и 600 хиљада динара.
- Док смо с једне стране у великим припремама за спровођење поступка ове године, с друге стране још је битније да се истрајава на постуку реализације свих пројеката који су прошле године изгласани. Изгледа да ова наша идеја да људи активније плаћају порез како би имали више новца на располагању о којем ће одлучивати у току године функционише – наводи Јелена Петровић Топаловић.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa