Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
ДЕЛЕГАЦИЈА ВОДОВОДА И ГРАДА У ПОСЕТИ
ПОЦЕРСКОМ ПРИЧИНОВИЋУ

Проширење канализационе мреже

Проширење канализационе мреже један је од најважнијих циљева политике ЈКП „Водовод“, а разговор са грађанима најбољи је пут до проналаска адекватног модела како да се тај циљ, у што краћем року, реализује.
Разговор са мештанима Поцерског Причиновића о прикључивању на канализацију био је повод посете директорке „Водовода“ Даниеле Ловрин Гавриловић и члана Градског већа Славише Костадиновића овој месној заједници.
Према речима директорке Ловрин Гавриловић „Водовод“ настоји да створи услове да се што већи број грађана прикључи на канализациону мрежу, где год за то постоје техничке могућности.
- Направљен је договор са Поштанском штедионицом на основу кога грађани по веома повољним условима могу добити наменски кредит, што за њих значи да износ од 600 евра, у динарској противвредности, колико кошта прикључак, могу поделити на 36 месечних рата. За сада је ово финансијски најповољнији аранжман који можемо понудити грађанима, а судећи по интересовању и позитивним реакцијама у месним заједницама које смо до сада обишли, укључујући и Поцерски Причиновић, и наши суграђани су сагласни да су ово изузетно повољни услови за прикључење - истакла је Ловрин Гавриловић.
Члан Градског већа Славиша Костадиновић упутио је апел мештанима Поцерског Причиновића да искористе прилику за прикључење на канализацију у улицама у којим је изграђена мрежа јер је то предуслов и за даље ширење канализационе мреже. Костадиновић је разговарао са мештанима и о еколошким разлозима за прикључење, као и о штетности по здравље и животну средину које изазивају септичке јаме које су сада у употреби у сеоским насељима.
- На територији нашег града не постоји ниједна санитарна септичка јама, што значи да штетне материје завршавају у земљи и лако налазе пут до њива и усева, а нарочита опасност постоји у оним домаћинствима која се водом снабдевају из бунара. Најважнији разлог за прикључење, не само на канализациону већ и на водоводну мрежу, на првом месту је сигурно здравље, а на нама је да заједно са грађанима нађемо најбољи начин да то и реализујемо - наглашава Костадиновић.
Да постоји велико интересовање међу мештанима Поцерског Причиновића да се прикључе на канализацију потврдио је и заменик председника ове месне заједнице Небојша Ивковић који каже да је канализација цивилизацијска потреба.
- Ово је начин да се заштити животна средина, али и да се побољша инфраструктура у нашем месту - додао је Ивковић.
Представници „Водовода“ и Града наставиће разговоре са становништвом приградских и сеоских насеља на територији Шапца како би се што пре реализовало ширење канализационе и водоводне мреже и самим тим обезбедило да становници ових подручја имају једнаке животне услове као што је случај и у градским месним заједницама.
ПОСЕТИЛИ И ПРЊАВОР
Поводом иницијативе за изградњу водоводне мреже у Улици Краља Александра, директорка Водовода Ловрин Гавриловић и градски већник Костадиновић нешто раније су посетили Прњавор. Циљ посете био је да се у разговору са мештанима нађе најбоље решење за прикључење што већег броја становника на водоводну мрежу.
Овом приликом указано је и на проблем неисправности бунарских вода, коју велики број становника Прњавора користи, из разлога што се у њиховој близини налазе септичке јаме које у већини случајева нису санитарне, те коришћење бунарске воде може бити опасно по здравље, што је разлог више да се мештани Прњавора у што већем броју прикључе на водоводну мрежу.
Н.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa