Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
ПРОЈЕКТИ ПО МЕРИ ГРАЂАНА
ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА У ПОЦЕРСКОМ ПРИЧИНОВИЋУ

ПРОЈЕКТИ ПО МЕРИ ГРАЂАНА

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, посетио је са својим сарадницима протекле седмице Поцерски Причиновић, где је у њиховој Месној заједници разговарао о плановима за наредни период, али и о реализованим пројектима изгласаним на непосредном изјашњавању у децембру.
За израду и уградњу кантица за смеће на старом и новом гробљу издвојено је 51.600,00 динара, за уређење хидрофора код артерске чесме 38.261,16 динара, за израду ограде у школском дворишту и кош 189.408, 00 динара, а за израду и уградњу огласних табли 23.976,00 динара.
Такође, новац је опредељен и за реконструкцију бетонског платоа за дечје игралиште, пешачких стаза око игралишта, објекта месне канцеларије, а уговорена вредност радова чији је извођач “Луна Стан” је 691.944,00 динара. Радови су започети 17.04.2018. године, а ове године Поцерски Причиновић располаже са 5,3 милиона динара.
Реализују се пројекти који су изгласани прошле године, наставља се са радовима, а такође, смишљају се предлози за ову годину.
-Интересантно је рећи да кад је Месна заједница “Штитар” у питању, за коју смо већ објавили јавни позив за ову годину, за подношење предлога завршен. Утврђено је и време спровођења поступка непосредног изјашњавања у овој Месној заједници, а то је 27. мај. Позивам све грађане Месне заједнице “Штитар” да се појаве на гласачком месту и да се изјасне о томе шта им је од поднетих предлога најинтересантније – истакла је Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника Шапца.
Како наводи председник Месне заједнице “Поцерски Причиновић”, Милан Арсеновић, све што се реализује у њиховој Месној заједници указује на напредак и бољитак.
- Месна заједница се развија, а новац се улаже у праве ствари. Ово је почетак. Имамо веће планове, а видећемо да ли ће бити усвојени на следећем референдуму. До сада смо уредили и побољшали околину Месне заједнице, вртића, дечјег игралишта, гробља, путева, инфраструктуру... А у следећем пројекту имамо идеју да у сарадњи са градом урадимо Дом културе – истакао је Милан Арсеновић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, подсетио је на чињеницу да ни он нити било ко други не може да зна шта је најпотребније Поцерском Причиновићу, осим мештана у њему.
- Овде су људи добили прилику да новац који су сами платили од пореза на имовину сами и потроше. Одлучили су се за дванаест различитих пројеката и то су све легитимне потребе наших грађана. То је права народна воља. Једва чекам да чујем шта ће бити нове теме. Драго ми је што имају жељу да подигну ниво културних дешавања, а имају и идеје везане за ОШ. Они знају тачно колико новца имају од пореза и колико би новца још могло да се прикупи када би сви мештани који дугују паре за порез на имовину то уплатили – истакао је Зеленовић и додао да град Шабац има обавезу да даље шири канализациону мрежу што је заиста важно.
-Мени је драго што је Милан Арсеновић, председник Месне заједнице отворио ту тему. Очекујемо реализацију овог пројекта већ од септембра, али то нећемо радити док се претходно не договоримо како и на који начин мислимо да решимо проблем који се тиче тога да се доста људи нелегално прикључило на канализациону мрежу. Град ће увек оне месне заједнице, у којима постоји договор грађана да се развијају најважније теме изгласане на референдуму, наравно, подржати – навео је Небојша Зеленовић.
Неправилности у раду претходног Савета МЗ?
Чланови новоизабраног Савета Месне заједнице „Поцерски Причиновић“ жале се на рад претходног сазива на чијем челу је био Саша Максимовић. Како истичу, срели су се са бројним проблемима приликом преузимања функција у савету: непостојањем документације са финансијским увидом у пословање претходног савета, ненаменским трошењем средстава из касе месне заједнице за кошење гробаља и непланским постављањем светиљки јавне расвете на небезбедне стубове.
К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa