Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
ПОДРШКОМ ГРАДА ДО НОВИХ ЗАСАДА
ЗЕМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ШАПЦА
ДУШАН КОСТАДИНОВИЋ ПОСЕТИО
ИМАЊЕ ЖИВОЈИНА МАНДИЋА У МЕТЛИЋУ

ПОДРШКОМ ГРАДА ДО НОВИХ ЗАСАДА

Заменик градоначелника Душан Костадиновић, члан Градског већа Славиша Костадиновић и начелник Одељења за пољопривреду Душан Лазић, посетили су домаћинство Живојина Мандића у селу Метлић поводом расписивања конкурса за субвенције за наводњавање у 2018. години.
Мандић је, управо захваљујући овим мерама Града Шапца, прошле године решио проблем водоснабдевања својих расадника и проширио и унапредио производњу јагода и малина на свом имању.
Костадиновић је овом приликом истакао да је пољопривреда велика развојна шанса нашег краја јер више од половине становништва Шапца живи управо од пољопривредне производње.
- Чињеница да само захваљујући мери субвенција за наводњавање данас имамо више од 1.500 хектара под јагодом, спрам мање од 100 хектара како је раније било, довољан је разлог да Град настави са спровођењем досадашњих активности у домену пољопривреде - нагласио је заменик градоначелника.
Он је додао да се сваке године из градског буџета издвајају велика средства за подстицаје у пољопривредној производњи, јер је аграрна политика Града јасна – створити услове да наши пољопривредници зараде више и да боље живе од посла којим се баве.
Према речима начелника Одељења за пољопривреду ова подстицајна мера се показала као најефикаснија.
- Ова мера за резултат има увећање приноса са седам до осам тона по хектару на више од 20 тона по хектару, што је најјаснији показатељ драстичног раста производње код наших пољопривредника који узгајају јагоде, а самим тим и увећање њихових прихода – истакао је Лазић.
За Поцерину, као крај који је највећи произвођач јагода на територији Шапца, а који уједно има највише проблема када је наводњавање у питању, од велике су важности мере подстицаја копања дубинских бунара које Град спроводи већ 11. годину.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa