Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
ОШ Лаза К. Лазаревић

Трагом знања

Школска 2017/18. година донела је много лепих промена у ОШ „Лаза К. Лазаревић“. Ученици су, поред едукативног парка који је због своје намене назван и Полигон знања, могли да уживају и у две потпуно нове просторије. Прва је играоница која служи да се наши најмлађи забаве и уче кроз игру, док је друга, Супернова учионица, конципирана тако да јој намена буде вишеструка. Због добрих техничких услова и поседовања паметне табле, пројектора и видео-зида, ова учионица постаје омиљени кутак како ученицима школе, тако и запосленима с обзиром на то да пружа велики спектар могућности када је у питању реализација савремене наставе.
Доказ да је ОШ „Лаза К. Лазаревић“ место где знање почиње, где се шири и дели, управо јесу признања у виду награда и диплома које су заслужили ученици ове школе. Сада, већ по традицији, успех на Републичком такмичењу из физике бива загарантован, те су ученици: Александра Пајић, Лука Живковић и Катарина Гавриловић, уз несебичну подршку својих наставника Биљане Томић и Милорада Илића, успели да своја знања круниши дипломама на којима пише пласман, а то је друго место и похвала за учешће.
После приче о физици долази математика. Лазина школа је на Општинском такмичењу из овог предмета угостила више од четиристо ученика, те је уз запажене резултате, поготово код ученика 3. и 4. разреда за које су заслужни вредни учитељи, била и добар домаћин ученицима од 3. до 8. разреда.
Поред природних наука, двојица ученика, Никола Павковић и Никола Тадић, а захваљујући преданом раду њихове наставнице Драгане Тадић Илић, показала су и љубав према матерњем језику, те се крајем маја месеца очекује њихово учешће на Републичком такмичењу из српског језика и на Књижевној олимпијади. Поред поменутих ученика, још је тринаесторо освојило награду на Општинском такмичењу из овог предмета, док су пласман на Републичко такмичење из историје остварили ученици 7. разреда Анђела Ћирић, Димитрије Тркуља и Ивона Тиосавић захваљујући свом труду и раду наставника Бобана Чамџића.
Лазина школа била је и у улози сјајног домаћина Општинског и Окружног такмичења из географије. Израда флајера, на којима су поруке у вези са знањем и различити огледи које омогућује едукативни парк ове школе, били су повод да се сви ученици, који су били гости школе, награде и на тај начин осећају што пријатније у њој, а уједно и да стекну нека додатна знања када је овај предмет у питању. Преданим радом и трудом наставница Љиљане Максимовић и Наташе Поповић шеснаесторо ученика „Лазине“ школе бива награђено дипломама из овог предмета.
Поред успеха на општинском и окружном нивоу из математике, историје, биологије, хемије и технике и технологије, ученици Лазине школе су сјајни и када је спорт у питању. Пехари и захвалнице су стизали са такмичења у рукомету, стрељаштву, гимнастици, али је најјаче засијао онај који је школи донео републичку награду у стоном тенису захваљујући талентованим ученицима Звездану Грујићу, Бојану Џиновићу и Милану Станојловићу уз менторске савете и подршку њиховог наставника Саше Теодоровића.
Надамо се да ће стечена знања и успеси бити још јача мотивација овим сјајним ученицима који су заслужили да се спомену.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa