Инфо

24. мај 2018.24. мај 2018.
МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ ПУ “НАШЕ ДЕТЕ”

Наши мали олимпијци

Манифестација која је већ традиционална само је финале бројних активности које својим малишанима организује Предшколска установа “Наше дете”. Осим бриге о деци, мисија је и здрав развој, а спорт спаја дружење, радост и правилан психофизички развој. Мали олимпијци најважнији спортисти на терену ФК “Мачва”
Шта чини леп и богат дан за малишана предшколског узраста? Игра на отвореном по лепом дану, радост, стицање нових пријатељстава, аплаузи старијих, медаље и утисци које ће месецима препричавати родитељима, бакама, декама, браћи, сестрама. Све то и много више доносе традиционалне Мале олимпијске игре ПУ “Наше дете”.
-Спорт сажима све што је важно. Кроз спорт деца обезбеђују себи правилан физички развој, дају допринос свом здрављу, проводе дан са другарима, упознају нове пријатеље, а уз то уче вредност рада, труда, поштовања правила и фер плеја. Комплетан развој личности, правац ка добром и здравом човеку, у својој основи носи спорт. Због тога смо поносни на Мале олимпијске игре, али и на наше малишане који срцем улазе у свако надметање, поносни што репрезентују свој вртић, али и поштују друге, честитају победницима и они чине да ова манифестација буде овако лепа и упечатљива. Хвала свима, Дому здравља “Драга Љочић”, граду Шапцу, ФК “Мачва”, Спортском савезу, свим нашим запосленима и сјајним волонтерима без којих свега не би било – истакла је директорка ПУ “Наше дете” Сандра Мићић.
На Малим олимпијским играма учествују малишани из шабачких вртића под управом ПУ “Наше дете”, праве се комбиноване екипе од дечака и девојчица, једнак број, а у складу са тим се осмисле и дисциплине.
-Они су најважнији спортисти и као што смо поносни на шабачке врхунске спортисте, тако смо поносни и на ове најмлађе. У такмичење уносе срце и искреност. Честитам Предшколској установи што није свој рад ограничила само на бригу о деци током неколико сати, већ прави различите догађаје који обезбеђују квалитетно време за најмлађе, правилан психо-физички развој и срећно детињство. Они се радују, друже и то је најважније – рекао је председник Скупштине града Немања Пајић.
Поново је мале олимпијце угостио стадион “Мачве”, а овог пролећа наступило је 130 малишана из 13 вртића (сваки тим по пет дечака и девојчица).

Б. Д.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa