Инфо

24. мај 2018.24. мај 2018.
МАТУРАНТСКА ПАРАДА

Шабац је део Европе

Традиционална манифестација “Плес са Европом – Матурантска парада”, одржана је протекле седмице на Тргу шабачких жртава. Уз Штраусову оперету “Слепи миш“, више од 500 матураната се шестоминутном синхронизованом игром, придружило својим вршњацима из других европских градова, стављајући тачку на безбрижне средњошколске дане.
У име града, матурантима се обратио председник Скуштине Шапца Немања Пајић, поздрављајући их и честитајући им на крају битног периода живота.
- Драги матуранти, послали сте најлепшу слику коју један град може да пошаље у свет, а то су млади и паметни људи које наш град има. Јако смо поносни на вас. Такође, хоћу да вам честитам на томе што сте завршили један важан посао у животу на понос вас и ваших родитеља. У овом тренутку, једино могу да изразим наду да ће многи од вас наставити даље школовање и да ће се као велики стручњаци вратити да помогну нашем граду – истакао је Немања Пајић.
Четири година дружења, љубави и свађе завршене су уз осмехе, плес и песму. Матуранти одлазе на пут на ком их чека много борбе, труда и рада, мада ће како истичу, пријатељства стечена у средњој школи памтити цео живот. Родитељске емоције нису могле да се сакрију, те су кришом, док деца не гледају свесни колики је ово корак за њих, брисали су сузе.
- Кад сте родитељ то другачије изгледа. Свесни сте да им је ово завршетак најлепшег и најбезбрижнијег периода у животу и почетак великих обавеза и одговорности. Исто тако, ово је период који им доноси нове радости, нова узбуђења и другачија искуства у животу. Сматрам да је сваком родитељу у одређеном тренутку тешко, али љубав и разумевање превазилазе све – истакла је наша суграђанка.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa