Инфо

24. мај 2018.24. мај 2018.
Позоришне играрије

Фестивал маште и креативности

Традиционално 18. година Предшколска установа “Наше дете” уз подршку града Шапца у срадњи са Шабачким позориштем организује “Позоришне играрије”. Двеста четрдесет малишана нестрпљиво је очекивало и вредно се припремало за тродневну манифестацију. Позоришне представе, балет и друге занимљиве играрије за публику приредили су најмлађи Шапчани.
- Како се генерације смењују, тако се наша манифестација продужава и настављамо да је рализујемо. Чувамо традицију на тај начин. Ове године на манифестацији учествује 240 деце из градских вртића и са сеоских подручја. У гостима имамо и другаре из Зворника из Босне и Херцеговине. Велики број интересантних представа, пуно смеха и забаве. Оно што бих истакла је да смо веома поносни на Хор наше предшколске утанове. Захвалила бих се свим васпитачима и запосленима у нашој установи, као и родитељима који нас увек подржавају у нашем раду - истакла је Сандра Мићић, директорка Предшколске установе “Наше дете”.
Прве вечери манифестације поред родитеља, вапитача, суграђана, другара из Зворника “Пзоришне играрије” посетио је и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.
-Ово је једна од најлепших ствари које можемо да видимо. Мени је јако драго и увек радо ишчекујем дане када се одржавају “Позоришне играрије”. Тада можемо да видимо колико су наша деца заиста талентована и колико запослени у Предшколској установи “Наше дете” квалитетно и предано раде са нашом децом. Васпитачи не чувају само нашу децу, они са њима и вредно раде, а посебно на развијању њихове креативности, а овде могу да покажу своју креативност. Представе које гледамо су право задовољство и сваке године их све одгледам. Драго ми је што играрије трају три дана и велики број, разноврсних представа у којима можемо да уживамо - истакао је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и додаје да град увек радо помаже Предшколску установу и да ће то наставити да чини и у будућности.
Своју креативност, маштовитост уз подршку васпитача показали су најмлађи.
Малишани из вртића “Младост”, “Бубамара” и “Снежана” спремно, одговорно су прихватили своје улоге и отворили су овогодишњу
манифестацију.
- Лепо сам напредовала и вежбала сам за представу. Наша представа је “Свако време има своје теме”. Ми причамо о како је када смо били млади и имали и глумим маму, поделила је са нама Андреа из вртића “Младост”.
- Лепо ми је било када сам са другарима припремала представу у вртићу и највише ми се допало када бих добила аплауз и онда би сви тражили да им дам аутограм, одлучно је нагласила Милица из вртића “Младост”.

М.Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa