Инфо

24. мај 2018.24. мај 2018.
Играј за Космет
У КОЦЕЉЕВИ ПРВИ ПУТ ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР У СТОНОМ ФУДБАЛУ

Играј за Космет

Недавно је у Коцељеви по први пут одржан хуманитарни турнир у стоном фудбалу под називом “Играј за Космет”, а прикупљена средства намењена су за социјално угрожене породице и светиње са КиМ. Према речима председника Зорана Ћирића хуманитарна организација “Сви за Космет” је више од деценије присутна у јужној српској покрајини у коју одводи становнике Србије у обилазак манастира, села и енклава и помаже српском живљу.
- Ово је један од начина на који покушавамо, и за сада успевамо, да сакупимо новац, да појачамо наше акције и то свакако није једини начин за прикупљање средстава. Имамо разне хуманитарне акције а један од најуспешнијих начина јесте постављање донаторских кутија широм Србије. Поставили смо их преко 120. Важно је да смо за десет година стекли поверење људи јер они знају да новац иде у праве руке, тамо где је најпотребнији - истакао је Ћирић.
Уз слободу, која је неалбанском живљу на Космета најнеопходнија, потребни су и услови за нормалан живот.
–Велики је значај наших хуманитарних ходочашћа која су отворена за све. Људи након прве посете Космету углавном истичу да су пре одласка имали потпуно другачију слику од оне коју су видели и осетили. На реду нам је у јуну 64-о званично ходочашће и никада нисмо имали некакав проблем вредан помена- рекао је Ћирић. Члан ове организације и координатор за Мачвански округ Марко Јелић из Коцељеве најавио је да је турнир у стоном фудбалу тек почетак акција.
–Турнир је први пут организован у Коцељеви. Учествовало је девет екипа из Београда, Шапца, Уба и Коцељеве а победник је “Двоглави орао” из Београда. Могло је бити и више учесника, али смо задовољни одзивом. Било је лепо дружење. На крају није ни битно ко је победник и колико је екипа учествовало већ је важно да смо урадили праву ствар. У Коцељеви ћемо поново бити на јесен - најавио је Јелић.
Исти турнир хуманитарног карактера одржан је и протеклог викенда у Шапцу.

В. Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa