Инфо

24. мај 2018.24. мај 2018.
ДОБРА СЕЗОНА
МАЧВА СЕЗОНУ ОКОНЧАЛА НА 12. МЕСТУ

ДОБРА СЕЗОНА

Суперлигашки циљеви, зацртани пред старт су остварени, у Купу превазиђени, остаје жал за реваншом полуфинала
Чекао је Шабац 65 година да поново “Мачва” заигра највиши ранг домаћег фудбала, а најважније је да ће и наредне сезоне, наши најквалитетнији тимови гостовати у Шапцу. Вероватно би већина навијача, пре старта првенства прихватила и 14. позицију на крају, а име овдашег клуба стоји поред редног броја 12. Иако је било стидљивих најава борбе за плеј оф, нарочито после доброг старта, ипак је опстанак био реалан, достижан циљ.
Ма како успешна сезона била, увек остаје неки жал када се заврши. Било је утакмица када су “црвено-црни” губили бодове од слабијих екипа и то у Шапцу. Три бода је однео “Рад”, бод нови друголигаш “Јавор”, али су Шапчани славили тамо где је мало ко очекивао. Освојени су бодови против “Вождовца” у Београду, где су губили и највећи тимови, “грађевинарима” је реванш стигао на Бањици. Вреди напоменути и тријумфе у Шапцу против објективно квалитетнијих екипа, суботичког “Спартака” и “Напретка”. Ниш је три бода освојио буквално у последњој секунди, тешко ће неко заборавити првенствена гостовања вечитих ривала. Можда би и учинак бодовно био бољи да није било сумњивог пенала за Партизан у финишу или да је искоришћена велика прилика у последњим секундама полувремена против Звезде, при резултату 0:0, но најважније је да није било већих последица тих пораза. Драма око опстанка је избегнута на време, тако да је првенство мирно приведено крају.
Куп је превазишао очекивања, али оставио и велики жал. Заслужена елиминација “Црвене Звезде” ће ући у историју шабачког фудбала, но баш то полуфинале, прво после 29 године донело је и жал јер остаје утисак да се “Мачва” олако предала у Лучанима, претрпела тежак пораз, а можда се могло и до финала.
На крају је познато, Звезда је шампион и очекују је квалификације за Лигу шампиона. “Партизан” и нишки “Раднички” ће у квалификације за Лигу Европе, а ако су “црно-бели” синоћ освојили Куп, придружиће им се “Спартак”, а ако су Лучани изненадили, они ће поново на евро сцену. Следи пауза, али не дуга, већ крајем јула или почетком августа стартује нови шампионат. Систем остаје исти, али ће наредне сезоне и 14-пласирани тим стрепети за опстанак јер га чека бараж дуел са једним прволигашем. У првенству које следи, у Лиги неће бити “Борца” и “Јавора”, а замениће их, већ је познато “Пролетер” (Нови Сад) и веома близу је и врањанско “Динамо”.
ГЛЕДИШТЕ
СТАТИСТИКЕ
У 37 одиграних утакмица, “Мачва” је остварила 11 победа, осам ремија и претрпела 18 пораза. Играчи шабачке екипе су постигли 38, а примили 52 гола. Најефикаснији био је Матић са 11 погодака, а у листу стрелаца су се уписивали још: Гаврић (5), Милинковић, Лазаревић, Адамовић (по 4), Гемовић (3), Јовановић (2), Арсенијевић и Ристивојевић (по 1). Голове је постизао и Протић. Пејовић и Матић су највише пута започињали меч. Владисављевић је 13 пута добијао прилику са клупе, док су Адамовић и Гемовић најчешће игру напуштали пре краја
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa