Инфо

24. мај 2018.24. мај 2018.
КАЈАКАШИ ОДЛИЧНИ У СЕГЕДИНУ, СПРЕМНИ ЗА БЕОГРАД

ЈОШ БОЉИ НА ЕВРОПСКОМ

Европско првенство у Београду све је ближе, а да оптимизам свих није случајан показао је Светски куп у Сегедину. Кајакаши “Зорке” носећи опрему Србије учествовали су у оба освојена одличја Србије. Зорић и Грујић очекују још више од Европског у Београду
Навике се тешко мењају, али неке нико ни не жели да мења, нема разлога. Од кајакаша смо навикли на медаље, на свим такмичењима, било да су ривали из остатка Србије, Европе, света. Сви се радујемо Европском сениорском првенству за кајакаше у нашој престоници, но иако је сва пажња усмерена ка овом такмичењу, ни Светски куп у Сегедину није прошао без титула за Србију и кајак. Најбољи двојац света на 1.000 метара, олимпијски вицешампиони, наш Миленко Зорић и његов колега Марко Томићевић поново су славили, оставили све иза себе све ривале, од квалификација до финала, а на крају су са врха постоља гледали на Шпанце и Чехе. Време у финалу 3:09,667. Злато лепо изгледа, али је и оно само предигра у борби за европско злато.
- Светски куп је био један експеримент за нас. Све три трке смо веслали исти дан, јако мало времена за одмор, но све три смо извеслали добро и још више верујемо да можемо до злата у Београду. Увек се може боље, а имамо још три недеље да то боље досегнемо. Одмах после церемоније све снаге смо усмерили ка Европском – истакао је Зорић.
Услед измена у плановима Светске кајакшаке федерације чувени двојац на 200 метара Небојша Грујић (Шабац) и Марко Новаковић је раздвојен. Ипак, чим је у програм враћена дисциплина К2 200, иако са мање заједничких тренинга Небојша и Марко су брзо вратили своју форму, те су и медаље поново стигле. У Мађарској су само Шпанци били бржи, те је 31:752 донело сребро, но прилика за реванш је Београд.
- Мислим да ће нам Шпанци бити главни опоненти и у Београду. Мање него обично смо седали Марко и ја у групни чамац, но опет смо веслали добро. Посебно радује што смо поправили старт који нам је раније задавао проблеме, а сада је изгледао перфектно. Тренирамо и једва чекамо почетак Европског – наглашава Грујић.
Шабац и “Зорку” су у Сегедину представљали и Дејан Пајић у једној посади четверца на 500 метара, односно Бојан Милинковић и Михаило Суботић у другом четверцу исте дисциплине. Прва посада је пета у Б финалу. Драган Ханчовски је наступио у једноседу на 1.000 метара и застао у полуфиналу освојивши осмо место своје групе. У стручНом штабу репрезентације били су Урош Павловић и Милан Ђенадић.
МИНИ КАЈАК
У Београду је стартовала Мини кајак и пионирска лига Србије. Шапчани бране титуле у обе категорије, а одбрана је добро почела. Миникајакаши су екипно први после првог кола, у конкуренцији 23 екипе. Победу им је донело 255 бодова, четири више од безданског “Дунава”. Пионири су екипно други, у конуренцији 23 клуба, бољи је био само “Таркет”.
Истог дана одржана је регата “Трофеј Београда” за кадете и јуниоре, шабачка “Зорка” однела је вредну победу у екипној категорији убедљиво испред “Таркета” и “Војводине”. Шабац је богатији за три злата (Лагунџић, Лагунџић-Милетић и Лагунџић-Милетић-Довраговић, Арсеновић), три сребра и две бронзе.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa