Инфо

17. мај 2018.17. мај 2018.
БАЈКЕРСКО ДРУЖЕЊЕ И РУШЕЊЕ СТЕРЕОТИПА
У КОЦЕЉЕВИ ОДРЖАН 11.МОТО СКУП

БАЈКЕРСКО ДРУЖЕЊЕ И РУШЕЊЕ СТЕРЕОТИПА

Протеклог викенда на 11. мото скупу у Коцељеви, МК “Гоод боyс” угостио је бајкере из Србије и иностранства. Организаторе је послужило време, а били су задовољни и посетом. Међу онима који су дошли да уживају у дружењу и доброј музици били су и мотоциклисти из Бијељине. Један од најстаријих, седамдесетшестогодишњи Крсто Шакота, члан МК “Громови”, бајкер је већ пет деценија. Километре, каже, одавно не броји, а млађе заљубљенике у двоточкаше саветује да возе паметно и буду опрезни.
–У Коцељеви смо били већ неколико пута. Добар провод, љубазност и гостопримство домаћина су разлог зашто долазимо-кажу Крсто и његов пријатељ Младен Јосиповић. Члан МК “Ужице”, Драгослав Симић Кишко, је за четрдесет година бајкерског стажа пропутовао Европу, али каже да нигде нема таквог гостопримства на какво наилази у градовима широм Србије. Истиче да оно што бајкер осећа када седне на мотор и крене може да опише речју слобода.
–МК “Ужице” је велики пријатељ МК “Гоод боyс” и сарадња траје доста дуго. Ова манифестација је већ међународног карактера јер има посетилаца из држава бивше Југославије, али и из Аустрије, Румуније... Прва порука коју бајкери желе да пренесу јесте да ми нисмо никакви криминалци. Раније се сматрало да на оваквим местима харају пороци што није тачно и људи су то препознали. Данас на мото скупове долазе читаве породице јер су у нашим редовима углавном успешни људи, радници, предузетници, доктори, професори. Долазимо да се дружимо и то је наша релаксација током викенда а од понедељка се враћамо својим пословима и обавезама - каже Кишко који сматра да је Закон о безбедности саобраћаја ригорозан и да треба да буде такав.
За Горана Богдановића из коцељевачког мото клуба бензин у крви, добар мотор, безбедни путеви и лепо време су довољни за уживање бајкера који се труде да мењају стереотипе о њима као злим момцима.
–У нашим редовима је и отац Драган, свештеник у цркви у Свилеуви. У многим клубовима има адвоката, професора и лекара, и у клуб не може свако да уђе. Поред основних предуслова што се тиче регистрације мотора и возачке дозволе важно је и понашање бајкера, јер постоје одређена правила која морају да се испоштују - каже Богдановић и додаје да је основни циљ неког мото скупа дружење.
–Бајкери су специфични људи. У месту у којем сам био на мото скупу сигурно имам пријатеља. Било где да одем и да имам проблем могу да позовем бајкера који ће ми сигурно помоћи. У бајкерском свету је веома изражена солидарност - истиче Горан. Осим дружења у кампу уз добру храну и пиће, чланови мото клубова забављали су се уз музику “Неуништивих” из Шида и шабачких “Суперменса” као и у надметању у бројним играма. Бајкери из Хан пјеска, Шида, Обреновца, Шапца, Брчког, Братунца и Бијељине, Ваљева, Чачка, Голупца, Инђије, Кикинде, Аранђеловца, Београда и других градова поздравили су окупљене грађане у уличном дефилеу.
Организатори истичу да је најважније да је све протекло без икаквих инцидената, да их је време послужило и да су се сви бајкери, након тродневног дружења вратили својим кућама.

В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa