Инфо

31. март 2011.31. мар 2011.
ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА: ЉУБИТЕЉИ ЛЕПЕ РЕЧИ

ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ

Прошле седмице, од 14. до 18. марта, одржано је Општинско такмичење рецитатора. Гости финалне вечери били су Дејан Алексић, писац за децу и Далибор Богдановић, професор виолончела, који су музичко-поетским програмом забавили децу и све присутне у ишчекивању одлуке жирија
Такмичење рецитатора „Песниче народа мог“ традиционално је и ове године организовао Културни центар, а испунило је како очекивања присутних тако и жирија кога су чинили др Ружица Јовановић, професор књижевности Високе струковне школе за васпитаче у Шапцу, Драгана Јоцић, професор српског језика и Деана Костић, глумица Шабачког позоришта.
Током три дана квалификационог такмичења из све три групе које су обухватале ученике од првог до четвртог, од петог до осмог разреда основне школе и средњошколце, изабрано је десет финалиста од четрдесет пет у млађем узрасту и по девет у простале две групе, од којих је средњи узраст имао тридесет осам пријављених такмичара, а средњошколски двадесет четири.
Финално вече одржало се у петак када је жири одабрао по пет финалиста из сваке групе који иду на окружно такмичење рецитатора. Млађи узраст, представљаће Петар Јовановић, Софија Милутиновић, Вукан Обадовић, Данијела Саватић и Наташа Стевановић. Из друге групе пласирали су се Јелена Бркић, Александар Корнарош, Милица Марчић, Јелена Ступар, Катарина Тадић, док су код средњошколаца то успели Жарко Аћимовић, Душан Враголић, Милена Панић, Марко Рибић, Наталија Станојчић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa