Инфо

7. јун 2018.7. јун 2018.
Потписан уговор о сарадњи са Новом Градишком
ПРЕКОГРАНИЧНА САРАДЊА

Потписан уговор о сарадњи са Новом Градишком

“Планирамо пројекте енергетске ефикасноти и едукације везане за привредну делатност који ће допринети развоју прекограничне сарадње и едукацији људи, посебно оних старије животне доби”
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић потписао је у уторак са градоначелником Нове Градишке Винком Гргићем Споразум о привредној сарадњи.
Потписивању Споразума у Новој Градишкој присуствовао је и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
Споразум се темељи на пројекту прекограничне сарадње који је расписала Европска унија. Споразумом ће бити реализована сарадња између новоградишког Индустријског парка и Индустријске зоне Града Шапца.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић казао је да му је задовољство и част што је боравио у Новој Градишкој и потписао уговор који је важан за оба града.
– Досадашња позитивна искуства и сарадња с Новоградишчанима даје нам основе за успостаљање и развијање даље привредне сарадње. Град Шабац је у Србији лидер у енергетској ефикасности, а до сада смо остварили неколико различитих пројеката из тог подручја. Али увек радо учимо од суседа јер смо увидели да у тиму градоначелника Винка Гргића имамо доброг партнера, истакао је градоначелник Шапца.
Како је рекао градоначелник Нове Градишке Винко Гргић, ради се о вредном пројекту.
– Планирамо пројекте енергетске ефикасноти и едукације везане за привредну делатност који ће допринети развоју прекограничне сарадње и едукацији људи, посебно оних старије животне доби. На тај начин ће они повећати своју конкурентност приликом запошљавања, а са друге стране енергетска ефокасност ће допринети функционисању Индустријског парка, подвукао је градоначелник Нове Градишке.
Ивана Трупина, заменица градоначелника Нове Градишке, рекла је да јој је драго што су успоставили сарадњу с Градом Шапцем, јер је Градска управа града Шапца до сада сарађивала на неколико пројеката са Бродско посавском жупанијом и били су успешни у реализацији.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa