Инфо

7. јун 2018.7. јун 2018.
ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ВОДА

Еко дружење на Старом граду

Поводом обележавања Светског дана заштите животне средине који се сваке године обележава 5. јуна у свету и код нас, у суботу 2. јуна у организацији Данијеле Гаврић мастер аналитичара за заштиту животне средине у сарадњи са ЈКП “Стари град” Шабац и “Домис доо” Лучани деца шабачких основних школа којима су се прикључила и деца из Осечине провели су на Старом граду. Циљ акције био је подизање свести о заштити и очувању животне средине и природних ресурса, искоришћавању рециклажног материјала и примарној селекцији отпада.
Гаврићева је за све основце са којима је у последњих месеци радила едукацију кроз разне теме и Еко радионице, осмислила Еко-кугле за пречишћавање воде. Деца су по први пут видела како изгледају кугле које се праве од земље, мекиња и позитивних микроорганизама, истражзивајући знатижељно су постављали питања и били веома активни. Касније су сви заједно приступили бацању у воду Еко кугли.
Овој акцији су присуствовала и деца ометена у развоју из Центра за социјални рад са својим водицима који су се дружили са основцима, цртали на тему природе и такмичили се за награде.
За сву децу су биле обезбеђене мајице слаткиши, сокови, воће и наравно сви су добили захвалнице за учешће поводом обележаванња овог дана. Прву награду добио је Стефан из Центра за социјани рад који је нацртао својом руком природу и показао да и они могу да учествују као и остала деца. Боравак у природи свима је донео лепо дружење, забаву уз осликавање по лицу симбола као и забавни програм који су изводили аниматори.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa