Инфо

7. јун 2018.7. јун 2018.
ИЗЛЕТ У СУНЧАНУ РЕКУ
Дружење и боравак у природи за пуну социјализацију
корисника Установе за децу и младе

ИЗЛЕТ У СУНЧАНУ РЕКУ

У организацији Центра за социјални рад „Шабац“ последњег дана маја организован је излет за кориснике Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и Установе за децу и младе „Шабац“ у етно село Сунчана Река. Са корисницима дневног боравка поред особља ишли су и поједини чланови њихових породица.
- На 59 км од Шапца, након вожње аутобусом, стигли смо до Сунчане Реке која се налази на обали реке Дрине испод планине Гучево. Вожња аутобусом је представљала радост и задовољство за кориснике, а заједничко путовање прилику за дружење, које увек доприноси добром расположењу. Наш избор није био случајан - у Сунчаној Реци је дивна природа, којој треба додати и уређење простора у етно амбијенту. Након освежења, кренули смо за Бању Ковиљачу како би излет учинили још садржајнијим. Још један успешно реализован излет, који смо приредили поводом Међународног дана детета, 1. јуна, је потврда да корисницима прија боравак у природи, да се радују излетима где се међусобно друже и доказују да је труд уложен у раду са њима видљив и представља потврду квалитетног рада и односа према њима - каже Славица Матић, руководилац Установе.
Шабачки Центар за социјални рад, кроз рад Установе за децу и младе “Шабац” и Дневног боравка у потпуности испуњава све професионалне стандарде, а личним ентузијазмом запослених доприносимо њиховој пуној социјализацији и интеграцији у друштво, кажу у овој установи.
У Установи за децу и младе “Шабац” тренутно је 41 корисник, док Дневни боравак похађа 28 -оро деце. Рад Дневног боравка финансира град Шабац са 12, 8 милиона динара годишње, а рад Установе се финансира из буџета Републике Србије и средстава корисника.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa