Инфо

7. јун 2018.7. јун 2018.
ОД ПРОШЛЕ ЈЕСЕНИ

Мастер струковне студије на Високој школи струковних студија за васпитаче у Шапцу

Студијски програм највишег нивоа образовања струковних васпитача Школа је акредитовала у јуну 2017. године за 50 студената и уписала прву генерацију студената на мастер струковне студије. Новом акредитацијом, у децембру исте године, Школи је одобрен упис 110 студената
Закон о високом образовању, као новину у педагошком концепту образовања, а у складу са праксом многих европских земаља, утемељио је мастер струковне студије, које се од прошле јесени организују и у Високој школи струковних студија за васпитаче у Шапцу. Студијски програм највишег нивоа образовања струковних васпитача Школа је акредитовала у јуну 2017. године за 50 студената и уписала прву генерацију студената на мастер струковне студије. Новом акредитацијом, у децембру исте године, Школи је одобрен упис 110 студената.
Мастер струковне студије, које се организују у овој високошколској установи, подижу ниво компетенција и академских вештина, потребних за квалитетан рад васпитача у предшколској установи, доприносе развоју критичког и самокритичког мишљења и приступа у решавању конкретних проблема у пракси, оспособљавају студенте за употребу научних метода, праћење и примену новина у струци. Студијски програм је рађен у складу са захтевима Програма предшколског васпитања и образовања и новом улогом васпитача у том процесу, у складу са најновијим сазнањима неурофизиологије о осетљивости предшколског периода за укупан развој личности, као и на примерима добре праксе европских високошколских установа.
Мастер струковне студије трају две године (120СПБ) и могу их уписати васпитачи са завршеним основним или специјалистичким струковним студијама за васпитаче. На основу Закона о националном оквиру квалификација Републике Србије, завршавањем мастер струковних студија васпитач стиче 7.1. ниво стручности, раван ономе који се добија завршавањем интегрисаних академских или мастер академских студија.
Полазећи од тога да је знање основни ресурс за даљи друштвени развој Србије, визија руководства, запослених и студената Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу јесте развијање студијских програма и наставне технологије препознатљивих по квалитету - образовање васпитача са високим стручним и практично применљивим знањима, способностима и вештинама којима се унапређује васпитно-образовни рад са предшколском децом.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa