Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
Мањак смеШтајних капацитета
РАД СА ДЕЦОМ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА У ОПШТИНИ БОГАТИЋ

Мањак смеШтајних капацитета

Предшколска установа “Слава Ковић” у Богатићу, прошле године је обележила 45 година постојања и рада. Има укупно два вртића у којима је смештено око 220 деце.
- Централна зграда је спратна и веома лепа. Овде је рад организован у пет група целодневног боравка и три јаслене групе. Собе су пренатрпане, а долазност деце велика. Нема сумње да је Богатићу потребан још један вртић, будући да бележимо доста заинтересованих родитеља који не могу овде да упишу своју децу. Примера ради ове године имали смо конкурс за пријем деце (2016. и 2017. годиште), а на исти су се пријављивала и деца старијег узраста (2015.-2014. годиште), што конкурсом није било предвиђено, каже Јанко Миловановић вд директора ове Предшколске установе, магистар методичке математике и дипломирани васпитач са 38 година радног искуства, проведених у Предшколској установи “Наше дете” у Шапцу. Пре доласка у Богатић Миловановић је био руководилац радне јединице на Летњиковцу.
У вртићу код МУП је одељење полудневног боравка деце. Овде имају две овакве групе и три припремног предшколског узраста. Укупно стотинак деце. Овоме треба додати да у сваком селу општине Богатић постоје одељења деце која се припремају за први разред основне школе.
- Обележили смо Дан установе, а на сцени Дома културе у Богатићу продефиловало је око 200 деце, која ће на јесен поћи у први разред основне школе, каже вд директора Миловановић.
Програм је био актуелан и допадљив и не чуде дуги аплаузи малишанима и њиховим васпитачицама из свих овдашњих села, који су извели програм у препуној сали биоскопа у Богатићу.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa