Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
Промовисани награђени романи
СВЕЧАНА САЛА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Промовисани награђени романи

Роман Тихомира Несторовића “Илинчићи” и Драгана Коларевића “Масони и сарајевски атентат”, који су награђени, на недавној манифестацији “Дани Јанка Веселиновића” у Глоговцу, за најбољи историјски роман објављен у протеклој години, признањем с именом овог значајног писца велике српске равнице, представљени су широј јавности, протеклог четвртка у свечаној сали Скупштине општине Богатић.
Уводну реч дала је Тања Јуришић, директор Културно-образовног центра Богатић, који је уз помоћ Скупштине општине ове локалне самоуправе, организовао промоцију.
О награђеним романима, најпре је говорио књижевник Радован Калабић, председник жирија и члан Удружења књижевника Србије, које је награду и увело. Он је између осталог нагласио да се жири због велике продукције књига које су се нашле у конкуренцији, одлучио за две равноправне прве награде.
Узимајући реч, Коларевић је потврдио да је његов роман круна досадашњих истраживања која је спровео на тему масони и сарајевски атентат. С друге стране представљајући се публици, Несторовић је нагласио да у књизи прати историју једне породице. Уједно допадљиво и чисто описује лепоте краја, који му је необично драг и кроз који је често пролазио. Прецизирао је да се ради о Мачви, којој се и данас обраћа с дужном пажњом, као и њеним житељима, својим комшијама које плаховита Дрина никад није делила.
Скупа је ово био леп уметнички доживљај и права је штета што му није присуствовао већи број људи.

Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa