Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
Заједно до боље будућности
ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ У ПОСЕТИ ВАРНИ

Заједно до боље будућности

Варна је једна од 24 месне заједнице у којима се непосредно одлучивало прошлог децембра. Изгласано је седам предлога, а са првим пролећним данима почела је њихова реализација.
У понедељак су у Варни почели радови на постављању новог тротоара од центра до школе, што је један од изгласаних пројеката, а вредност радова је 300 хиљада динара.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је Варну и разговарао са окупљеним мештанима о непосредном изјашњавању које ће ове године бити реализовано у свим месним заједницама, сеоским, градским и приградским.
-Мештани Варне су свој глас дали за седам предлога, од који је шест комплетно урађено. Све оно што су грађани у 24 месне заједнице изгласали на референдумима сада се ради или је већ завршено. У Варни ће ове године да се одлучује о 2,5 милона динара. Истакао бих да мештани Варне дугују још 5,5 милиона динара од пореза на имовину. Можемо само да претпоставимо колико добрих ствари би могло да се уради у овом месту, када би на рачуну имали свих тих осам милиона динара, рекао је градоначелник и позвао све грађане да се укључе у овогодишње референдуме у свих 60 месних заједница.
Милан Петровић, мештанин Варне и један од предлагача пројеката који се се у децембру нашли на гласачком листићу на првом непосредном изјашњавању, рекао је да су сви поносни када се нешто конкретно ради у селу. Рекао је да се нада да ће се мештани ове године још активније укључити у одлучивање и предлагати више идеја за уређење села. Напоменуо је да су приоритети ширење водоводне мреже и асфалтирање улица у селу.
Иван Марковић, становник Варне, казао је да сви радови на унапређењу села доприносе да млади остану у Варни.
-Када људи виде да се ради, да се идеје реализују, онда су вољни и да се укључе. Не треба гледати ко је која политичка опција, већ треба да заједно радимо на побољшању услова за живот наше деце и да сви подржимо оне пројекте који су најбољи, подвукао је Марковић.
Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника Шапца, истакла је да су изгласни пројекти у Варни већ при крају реализације, па се увелико припрема ново непосредно изјашњавање у овој месној заједници.
-Гласање ће највероватније бити крајем лета или почетком јесени, па зато позивамо све мештане Варне који се до сада нису уписали, да се упишу у месној канцеларији или простроријама Градске управе и да сами одлуче како да се потроши новац од повраћаја средстава од пореза на имовину месној заједници, додала је Јелена Топаловић Петровић.
Поред изградње нове стазе у центру села, на првом непосредном изјашњавању одлучено је да уради улична расвета у неколико улица, реконструише нисконапонска мрежа, уложе средства у културно-уметничко друштво и развој спорта, пошљунче некатегорисани путеви, да се новац определи за уређење гробља и да се поправи противградна кућица.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa