Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
ПОВРАТАК КОРЕНИМА
УВЕЛИКО ТРАЈУ ПРИПРЕМЕ ЗА ДЕВЕТИ ЦЕРСКИ МАРШ

ПОВРАТАК КОРЕНИМА

Овогодишњи девети Церски марш одржаће се на исти датум када и први, 19. августа на Преображење. Траса пута је последње три године иста, а организатори још једном апелују на све који желе да учествују да се пријаве да би се обезбедило све што је потребно у довољној количини.
-Овај Церски марш прати велики јубилеј, 100. годишњицу од завршетка Великог рата. Пре девет година 50 људи је дошетало до Цера, следеће године 250, а прошле године их је било више од 2.000. Ове године их очекујемо још више јер године јубилеја окупе много више људи, рекао је директор Туристичке организације Шабац Срђан Митрашиновић.
Окупљање ће као и ранијих година бити на Тргу шабачких жртава у 7 сати ујутру. Око 7:30 одржаће се молитва за срећан пут, а око 8 ће се формирати колона испред цркве. Паузе су на сваких пет километара, а доручак је, традиционално, у школском дворишту у Варни. Друго дуже задржавање биће у Синошевићу, а затим још два пре уласка у Текериш. који се планира око 15:30.
Након парастоса церским јунацима биће организован богат програм у дворишту ОШ “Степа Степановић”.
-Ово је повратак коренима, бар што се датума тиче. Девети церски марш истог датума када и први, на Преображење. То је уједно био и преломни датум Церске битке, када је одлучена њена судбина. Ове године програм на Текеришу биће знатно садржајнији. Већ смо доделили Церске споменице људима који су се посебно истакли у складу са циљевима нашег Удружења. Добили су их Михаило Меденица, новинар, Ненад Милкић, писац и Милан Богојевић, новинар и писац. Они су се бавили овом тематиком и јако су блиски нашој причи, навео је Божидар Катић, председник Удружења грађана “Церски марш“.
Очекују се гости из целе Србије и из неколико градова у Босни и Херцеговини.
Пријављивање се врши путем Фејсбук странице Удружења “Церски марш“ и на број телефона 065/437-49-21.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa