Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
ОД КАОНЕ ДО ГАЛЕБА
Војни пензионери

ОД КАОНЕ ДО ГАЛЕБА

Две посете у једном дану. Манастир Каона – посета за душу и срце. Компанија Галеб Груп – прича за себе. Обе посете за памћење све лепша од лепше. У Галебу посета за незаборав – гостопримство, технологија фирме, за госте печење за ручак. На крају заједнички снимак за дуговечно сећање. Хвала свима
Прве суботе у јуну месецу војни пензионери имали су програмски врло успешан и користан излет – посете историјском манастиру Каона и компанији Галеб Груп. Оба посећена места потпуно су задовољила све критеријуме посетилаца.
Иако су неки већ били раније, Каона је све посетиоце импресионирала својим амбијентом, историјским значајем и изванредно одржаваном околином и свим другим објектима. Место за одмор измишљено.
Посета компанији Галеб Груп је прича за себе. Сигурно је да многи Шапчани не знају шта имају, шта је Галеб. Код њих је све за дуго памћење – од организације, стручности, озбиљности, реда, дисциплине, резултата.
Од почетка на капији па сво време проведено у фабрици машински инжењер Милан Веселиновић је, уз документарни филм о фирми, веома стручно објаснио шта је Галеб од оснивања до данас, успеси и проблеми, светска сарадња са многим земљама на свим континентима, садашње стање и будућност.
Војне пензионере, поред осталог, највише је импресионирала машинска техника која је, кажу сада једна од најмодернијих у свету, а у току је монтажа још неких машина, такође најмодерније из ове области. То ће им, очекују, у многоме још више и боље унапредити производњу.
Домаћин се с правом похвалио пред војним пензионерима да све што произведу иде на тржиште, све је створено својим рукама, мудрим пословањем и без ичије помоћи. То потврђују и стотинак диплома и захвалница у сали где примају посетиоце из целог света.
Током представљања фирме рекоше да могу да приме нове раднике разних занимања који хоће и могу да се брзо уклопе у њихов систем рада – да су заинтересовани за оно што раде, да поштују “кућни ред” у сваком погледу, да воле своју фирму. Имају примера да ретки појединци, млади мало теже испуњавају своје радне обавезе.
Што се тиче новчаних примања, разумели смо, врло су пристојна према радном месту и квалификацији. До сада се нико на то није жалио.
Они што обичан посетилац фирме, одмах од капије може да уочи то је да по целом фабричком кругу, у свим погонима и административним просторијама свуда влада изванредан ред, све блиста од реда и чистоће. У кругу нигде беспослених радника, сем “фабричке галаме”, све је на високом нивоу. У оваквом амбијенту тешко је бити лош и неуредан радник. Зато и успешно испуњавају све своје радне обавезе према свима са којима послују.
На крају посте Галебу показали су се и као врсни домаћини, вредни сваке похвале. Наиме, за посетиоце, за нас, припремили су, поред осталог, и печење за госте за ручак што је, чини се највеће изненађење што војни пензионери на многим сличним посетама нигде нису доживели. Хвала им за овако изненађење.
Господин Радослав Веселиновић, власник фирме, већи део двочасовне посете био је са гостима, одговарао на многа питања, љубазан у сваком погледу, без потешкоћа јер је и он сада пензионер, провео посетиоце кроз све фабричке погоне, давао бројне одговоре и објашњења и увек био расположен за разговор. У том стилу предложио је да се заједнички фотографишу, фирми и гостима за незаборавно дружење и успомену на овај дан.
По мишљењу војних пензионера учесника ових посета ово је до сада био најбољи излет по садржају, занимљивости, љубазности домаћина и свему другом што је за пријатно сећање.
Још једном, у име свих војних пензионера – хвала Каони, хвала Галеб Групу.

Стеван Стојановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa