Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
Трилинг за вечност
ВАТЕРПОЛИСТИ ШАПЦА ОКОНЧАЛИ СЕЗОНУ

Трилинг за вечност

Клуб је на сва три “фронта” остварио напредак у односу на претходну сезону, а досегао је и виши ранг регионалног такмичења, као и место у квалификацијама за Лигу шампиона
Окончана је још једна ватерполо сезона, али док је статистички једна у низу, ова 2017/18. остаће забалежена у историји шабачког ватерпола. У Шапцу траје, име града носи и промовише га, трећи тим Србије, други тим у Купу Србије, учесник једне од четири најбоље лиге Европе, Регионалне А1 лиге и тим који има могућност наступа у квалификацијама за Лигу шампиона, уколико буџет клуба буде то могао да изнесе.
А1 ЛИГАШИ – ДОСТИГНУЋЕ ЗА ИСТОРИЈУ 1
Ко воли ватерполо радовао се прилици да највеће тимове бивше Југославије, а самим тим и Европе, гледа на малим екранима. Предстојеће јесени и пролећа великани ће долазити у Шабац. Не, неће играти ревијалне утакмице у комбинованом саставу, већ званичне првенствене у борби за бодове у Регионалној А1 лиги. Када је 2016. “Шабац” одлучио да се пријави за А2 лигу био је потпуна непознаница за регион. Док су се други питали који је то тим, Шапчани су постали “освежење и хит” лиге. Остварили су 11 узастопних победа, у низу срушили три шампиона Европе (ПОШК, Црвену Звезду и Приморац), заузели врх табеле и тек у последњем колу поклекли у борби за титулу. У новој сезони су имали већ улогу екипе која се не сме потценити, те је и свака утакмица била утолико тежа. Није било великог низа, али јесте тријумфа када је то неопходно. Заслужено је изборен бараж, а тамо срушена “Будванска Ривијера” укупним резултатом 19:17. Пуне трибине базена у Будви “шокиране” су присуствивале слављу “чивијаша” и пласману овдашње екипе у једну од четири најквалитетније лиге Европе.
БАРАЖ ЗА А1 ЛИГУ: ШАБАЦ – Будва 10:8; Будва – ШАБАЦ 9:9.
ТРЕЋИ У СРБИЈИ –
ДОСТИГНУЋЕ
ЗА ИСТОРИЈУ 2
Од повратка у Шабац, руководство клуба је наговестило “брзи напад” на врх домаћег ватерпола. Већ у 2016. “Шабац” је са само једним поразом био први у Првој А лиги, кроз доигравање за Европу осигурао пету позицију укупно, а петерци су спречили да већ онда “чивијаши” доспеју међу четири најбоља тима. Лета 2017. екипа је Супер лигу окончала на четвртој позицији, иза Партизана, Војводине и Црвене Звезде, а сада је и ту начињен корак више.
“Шабац” је званично трећи тим у Србији, позиција која гарантује право наступа у квалификацијама за Лигу шампиона!!! но оно што је посебно важно, то су тријумфи над “Партизаном” (9:4) и “Војводином” (13:9), по себи историјски, али битни и као још један доказ да више нема тима са којим Шапчани не могу да се носе и кога не могу да савладају. Ово је поменутим победама престало да буде само субјективни утисак, поставши објективна чињеница
КУП СРБИЈЕ – ДОСТИГНУЋЕ ЗА ИСТОРИЈУ 3
Четвртфинале Купа дуго је фигурирало као највеће достигнуће шабачког ватерпола у најмасовнијем такмичењу. Пре три сезоне, Црвена Звезда се провукла и петрцима срушила сан ондашег тима о наступу на финалном турниру. У сезони 2016/17. “Шабац” је први пут играо на завршном турниру, но ту је заустављен у полуфиналу од од истог ривала. Зиме 2017. године начињен је корак више, а мало спортске среће и коннцентрације недостајало је да се екипа попне на трон.
У дербију четвртфинала савладан је некадашњи вицешампион Европе, крагујевачки “Раднички” 10:7. Драму полуфинала са Нишлијама, одлучују гол Репановића за изјендачење у последњим секундама, а потом и одбране капитена Алексића при извођењу петераца за укупну победу. Финале је донело меч са најуспешнијим тимом Србије, “Партизаном”. Славе Београђани 6:5, но лако је могло бити и другачије само да је једна од неколико статива и пречки завршила у мрежи голмана шампиона Србије.
ЧЕТВРТФИНАЛЕ: Шабац – Раднички (Кг) 10:7; ПОЛУФИНАЛЕ: Наис – ШАБАЦ 7:7 (после 5м 9:10); ФИНАЛЕ: Партизан – ШАБАЦ 6:5
ИСТОРИЈУ “ИСПИСАЛИ”
Збирно посматрано, Шапчани су одиграли 35 званичних утакмица где су остварили 23 победе, четири пута играли нерешено, а осам пута су поражени. Гол разлика екипе је 393:246 у свим такмичењима.
Са клупе и из базена, историјски резултат су градили: Дарко Алексић, Александар Ераковић, Никола Марковић, Михајло Репановић, Немања Будурин, Петар Велкић, Никола Цар, Ника Шушијашвили, Марко Тркуља, Бојан Богићевић, Марко Илић, Филип Тенжера, Алекса Петровски, Филип Цветковић, Душан Поповић, Георги Мескхи, Вељко Савковић, Вељко Личанин, Огњен Васовић, Шого Кагета, Андреј Вукадиновић. ТРЕНЕРИ: Горан Рађеновић, Живислав Живановић, Мирсад Зајмовић, односно асистент код сваког од поменутих Немања Личанин.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa