Инфо

21. јун 2018.21. јун 2018.
Кривина у огледалу

Напредњачко пећкање

Одавно један пут од пар стотина колометара, па макар био и на Косово и Метохију, није толико узнемирио напредњачке и таблоидне редове попут овонедељног пута градских челника у Пећ. Жељни пљувачине супротног табора, када год је то могуће, дочекали су као кец на десет посету Пећи градоначелника Шапца Небојше Зеленовића и председника Скупштине града Немање Пајића.
Спорна им је сама посета Пећи, метохијском месту у којем је смештена и чувена Пећка патријаршија. Спорна им је застава Косова у сали за пријем градоначелника Пећи, као и заглавље непостојећег документа које су измислили на којем пише Република Косово. У ствари, све им је спорно што нема везе са њима, СНС камарилом која низашта није одговорна, која ништа није потписала и која једина има ексклузивно има право да преговара и разговара са косовским званичницима.
Када је застава у питању, вреди подсетити да су чланови Српске листе, министри у Влади Рамуша Харадинаја, положили заклетве Републици Косово испред заставе те исте државе коју Србија, са правом, не признаје. На сваком меморандуму Министарства на чијем се челу налазе чланови Српске листе који су у Влади Рамуша Харадинаја, пише Република Косово. Сваки градоначелник Српске листе на Косову је градоначелник града који је у саставу Републике Косово, а не Републике Србије. Избори за локалне самоуправе на Косову и Метохији се спроводе у оквиру Републике Косово, а не Републике Србије. Да ли је овде нешто спорно. Можда показивање пасоша када прелазимо административну линију? А, ок нам је што српски званичници траже дозволу да посете српски народ у јужној српској покрајини? Није? То се ради да би Србији било боље, јер живимо у златном добу. Све ово је ок, али је издаје земље то што шабачки челници бораве у Пећи у оквиру реализације пројекта Европске уније који се спроводи под оком европских званичника.
Вероватно су Зеленовић и Пајић издали Србију што су се руковали са градоначелником Пећи. Срећа је наша да се Вучић и Тачи не рукују. Добро је што се Рамуш Харадинај се не чује и не разговара са најконтраверзнијим Србином са Севера Косова Миланом Радојичићем, и са њим не склапа свој кабинет. Сећате се да смо и преговоре са Косовом прекинули зато што је убијен Оливер Ивановић? Много су јаки ти носиоци првопатриотизма у Србији.
Господо напредњаци, људи које сте назвали издајницима – Зеленовић и Пајић, посетили су гроб Радомира Михаиловића који се налази у порти Пећке патријаршије. А, не знате ко је Радомир Михаиловић? Е видите, он је био првак Шабачког позоришта и добитник Стеријине награде. Његов гроб су посетили, а ви и даље на Косово путујете возом машиновође Марка Ђурића у којем карте цепа кондуктер Миша Вацић.
Ненад Кулачин

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa