Инфо

21. јун 2018.21. јун 2018.
Траговима генијалног научника
ПРВИ ПУТ У СРБИЈИ ПРЕДСТАВЉЕНИ ЕЛЕКТРИЧНИ АУТОМОБИЛИ

Траговима генијалног научника

Тродневна тура последњим моделима електричних аутомобила под називом “Теслиним траговима”, започета у Падови, преко Словеначког ентографског музеја у Љубљани, завршена је у Београду, испред Музеја Никола Тесла
У недељу 17. јуна, први пут у Србији, испред Музеја Никола Тесла у Београду, промовисани су Теслини електрични аутомобили. У питању је јединствена тура “Траговима Тесле”, која одржава живим сећање на генијалног српског научника.
Туру је осмислио др Ђорђо Андриан, директор Мотор Херитаџ Консалтинг-а и Ивана Габриела Ценци, директор Инфомотори-а, заљубљеници у аутомобиле и велики поштоваоци дела Николе Тесле.
- Ово је веома посебан и дирљив тренутак, о коме смо Ивана и ја заједно сањали две године. Срећан сам што смо коначно успели, захваљујући енергији Николе Тесле, рекао је видно узбуђен др Андриан, који је нама интересантан и због чињенице да је шабачки зет.
Тура “Теслиним траговима” трајала је три дана. У петак, 15. јуна, Ђорђо и Ивана, са одабраном неколицином људи, кренули су Теслиним аутомобилима из Музеја Бернарди на Универзитету у Падови. Сутрадан су посетили Словеначки етнографски музеј у Љубљани да би пристуствовали посебној манифестацији у оквиру обележавања „Године европске културне баштине“. Тура је заврешна у недељу испред Теслиног музеја у Београду, где су представљена два последња модела електричних аутомобила.
У Музеју је приређен свечани дочек званица и адекватан програм.

М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa