Инфо

21. јун 2018.21. јун 2018.
ДВА ПРЕДАВАЊА У СТАРТИТУ

ГЕРИЛА МАРКЕТИНГ И ОМЛАДИНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА

Протеклог седмице у Стартит центру одржана је дводневна Интернационална Омладинска конференција о новим технологијама и предузетништву у организацији „Удружење Светлости“. Омладинска конференција је трећа по реду међународна активност унутар пројекта под називом “Млади и претраживач послова“. Пројекат је подржала Европска комисија у склопу програма Ерасмус+, а Удружење “Светлост” које је носилац пројекат, реализује га у сарадњи са шест организација из Португалије, Хрватске, Албаније, Румуније, Северне Македоније и Бугарске.
Прва два панела на тему интернет учења, истраживања и волонтирања била су: Ефективни инструкцијски дизајн за истраживања ицт учења, Е – леарнинг модули, Дигитални омладински рад и ЕРАСМУС+ програм и могућности. Преостала два на тему предузетништва и развоја меких вештина су: Дигитално предузетништво, Креативно предузетништво, Опште информације о меким вештинама, Студија случаја обуке за стицања меких вештина у курикулумима корпоративних обука и Развој меких вештина у омладинском раду.
Према речима председнице Удружења овај пројекат има за циљ бољу интеграцију младих на тржиште рада.
- Панели су везани за запошљавање младих и дигитални омладински рад. Надамо се да ће информације које су се између учесника делиле бити корисне и касније имлементирати у раду организација у седам европских земаља које су учеснице пројекта. Учесници су имали прилику да виде шта је то тренутно у Европи заступљено у дигиталном омладинском раду, како се спроводе програми стицања вештина које су везане за предузетништво и добре праксе на Европском нивоу које су применљиве у њиховим заједницама – истакла је Гордана Мандић Радосављевић, председница Удружења “Светлост”.
Александра Милановић, педагог из Хрватске која је одржала предавање на тему „Ефективни инструкцијски дизајн за истраживање ицт учења“ истакла је да је циљ њеног излагања успешније учење.
- Кад имамо информацијском технологијом потпомогнуто учење, питање је како га учинити што је могуће успешнијим. Људи истражује принципе успешнијег учења већ прилично дуго. Постоји доста студија о томе како на најбољи начин омогућити да ученици што дуже запамте оно што су учили и како да то што боље примене у стварној ситуацији. Већина тих принципа формулисана је пре него што је ико од нас наслућивао компјутере. У међувремену људи су се бавили тиме како омогућити и учинити да информацијском технологијом потпомогну учење и како принципе који су познати интегрисати у технологију, а она заправо пуно помаже у томе – навела је Александра Милановић.
Осим Омладинске конференције, одржана је и Радионица герила маркетинга – Паметне маркетинг стратегије коју је водила Мања Богићевић. Након више од 1.000 одржаних тренинга за људе различитог узраста и образовања и више од 5.000 организованих конференција дошла је у свој родни град да суграђанима пренесе стечено знање.
-Герила маркетинг о коме сам данас говорила, заснива се на довитљивим и необичним начинима промоције које људима могу помоћи да усешно крену у промоцију свог стартапа или личног бренда. Такође, помаже у превазилажењу потенцијалних баријера у промоцији фирме – истакла је Мања Богићевић.

К.Ј.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa