Инфо

21. јун 2018.21. јун 2018.
ХУМАНОСТ НЕМА ЦЕНУ
У ГРАДСКОЈ КУЋИ ОДРЖАН ПРИЈЕМ И УРУЧЕНИ
ПОКЛОНИ ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ

ХУМАНОСТ НЕМА ЦЕНУ

Доктор Јован Ћирић, председник Савета за здравље приредио је протекле среде пријем у Градској кући за вишеструке добровоњне даваоце крви и тим поводом им уручио пригодне поклоне које дарује град Шабац. Пријему су присуствовали и чланови Комисије за окупљање добровољних давалаца крви при Црвеном крсту Шабац и председник Црвеног крста Шабац пром.др Мирослав Поповић.
Др Јован Ћирић, истакао је изузетну захвалност хуманистима чија дела немају цену.
- Изузетно ми је драго што је моје прво појављивање у медијима као председника Савета за здравље баш овај повод. Град Шабац је доделом поклона, наставио традицију започету 2004. године. То је само мали, симболичан знак пажње и поштовања према тим људима. Њихова дела су толико велика да немају цену. Овим путем бих им се захвалио на томе што пружају помоћ људима који су најугроженији, а у исто време бих апеловао и на остале да следе њихов пример – навео је Ћирић.
Тринест добровољних даваоца крви од којих је дванаест дало 50, а један 100 пута крв, добило је од града ручни часовник. Један од њих, Владан Матић, радник Електродистрибуције Шабац, крв је први пут добровољно дао док је био у војсци.
- У то време ми се јавила идеја да помогнем људима. За време рата више пута се десило да давање крви није ни заведено. Истакао бих да у фирми у којој радим има 60 до 70 одсто добровољни даваоци крви. Мислим да би то сви који могу, посебно млади људи требало да раде. Често се дешава да људима у критичним ситуацијама фали баш та једна боца – истиче Матић.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa