Инфо

21. јун 2018.21. јун 2018.
ЈАСНО ДЕФИНИСАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ
УСВОЈЕН ПЛАН ЛЕТЊЕГ ОДРЖАВАЊА У ОПШТИНИ КОЦЕЉЕВА

ЈАСНО ДЕФИНИСАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

Међу најзначајнијим инвестицијама у Коцељеви је и потпуна изградња Душанове, као и Косовске улице од некадашње бензинске пумпе према Душановој. Ново рухо добиће и део саобраћајнице од Душанове према Средњој школи. Реч је о заједничкој инвестицији локалне самоуправе и министарства привреде које ће учесвтовати са 35 одсто док ће из општинске касе бити обезбеђен већи део новца
План летњег одржавања општинских, некатегорисаних путева и улица, речних корита вода ИИ реда, слободних површина и јавне расвете, реконструкције и изградње путева и улица, фекалне и кишне канализације, јавне расвете као и израде пројектно-техничке документације се тек прошле недеље нашао на дневном реду седнице локалног парламента.
Према речима начелника надлежног одељења Драгана Милинковића овогодишњи план је донет много касније у односу на претходне године због Државне ревизорске институције која је још од фебруара месеца ангажована у овој локалној самоуправи.
–Сачекали смо да од њих добијемо одређене примедбе, препоруке, упутства, па смо зато дошли у овај период када треба да је реализација плана а не тек његово усвајање. То ће бити само ове године, а већ у наредном периоду биће доношен на време што значи почетком године- објаснио је Милинковић и додао да је овај документ први пут веома обиман, детаљан и прецизан те да од њега неће моћи да се одступа јер су тачно одређене локације, обим радова, услуга, добара. Планом су предвиђене и бројне измене у односу на претходне године што се посебно манифестује у области одржавања некатегорисаних, малских путева.
–Каменолом “Шешевица” је под закупом. Закуподавац је општина Коцељева и то функционише од 1993. године под неким уговором који је тада направило локално руководство са тадашњом фирмом “Зорка неметали” и он је орочен на 30 година. У међувремену се мењао закупац али се закуп регулисао кроз компензацију. У зависности од производње они су били у обавези да одређену количину камена испоруче општини. Од ове године тако више неће бити јер то закон не дозвољава, те ће се закупнина плаћати новцем а камен ћемо ми обезбеђивати путем јавне набавке што ће укључити и његов транспорт. Оно што је нама било значајно у одржавању ових путева јесте друга класа камена која више неће моћи да се добије преко нашег одељења, већ ће мештани месних заједница моћи да је купе само у каменолому, а неће бити могуће ни да од нас добију поруџбеницу за камен који ће превозити сопственим превозом- рекао је начелник одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру.
Милинковић је, између осталог, истакао да ће и ове године бити настављено асфалтирање пута Брдарица- Вила Леска и то на две деонице од по пола километра. Преосталих 700 метара општинског пута у Градојевићу такође ће бити завршено. Планиран је и наставак радова у Дружетићу на путу према Бобији.
Међу најзначајнијим инвестицијама у Коцељеви је и потпуна изградња Душанове, као и Косовске улице од некадашње бензинске пумпе према Душановој. Ново рухо добиће и део саобраћајнице од Душанове према Средњој школи. Реч је заједничкој инвестицији локалне самоуправе и министарства привреде које ће учестовати са 35 одсто док ће из општинске касе бити обезбеђен већи део новца.
–Реч је комплетној изградњи коловоза са тротоарима са обе стране у овој улици и кишном канализацијом. Тротоаре са обе стране имаћи и Косовска док је планирано да улица према средњој школи има тротоар ширине два метра са десне стране- рекао је Милинковић.
Председник општине Душан Илинчић најавио је и наставак опремања индустријске зоне у којој ће се радити на изградњи фекалне канализације што је неопходно како би потпуно спремни дочекали потенцијалне инвеститоре.
–Тамо су већ урађене саобраћајнице, струја, вода, оптика, добрим делом и фекална канализација, али остао је један део који је веома битно завршити- оценио је Илинчић.
Овогодишњи план предвиђа и израду пројектно-техничке документације за изградњу шеталишта узводно са леве стране реке Тамнаве од пешачког моста у Карађорђевој улици до ушћа Раснице у дужини од око једног километра, затим истом страном, од ушћа поред школа до Ловачког моста у дужини од 750 метара као и додатних, готово, 300 метара до улице Жиће Димитријевића према насељу Река.

В. Б.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa