Инфо

28. јун 2018.28. јун 2018.
ГРАДОНАЧЕНИК ШАПЦА ДАНАС У ИСТАНБУЛУ

Савет Европе разматра притиске на локалне самоуправе

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић присуствује данашњој конференцији Комитета за мониторинг Савета Европе која се организује у Истанбулу.
Конференцији у Инстанбулу присуствују и представници општина Параћин и Чајетина који су заједно са представницима нашег града упутили позив Комитету да утврди чињенице о стању локалне демократије у Србији, имајући у виду проблеме којима су изложене оне самоуправе које нису под влашћу Српске напредне странке.
Зеленовић је подсетио да је разлог покретања иницијативе општина Параћин и Чајетина и града Шапца неједнак третман локалних самоуправа у Србији.
- Овим документом се указује на катастрофално стање у локалним самоуправама у Србији, на непријатности, притиске, претње и незаконите радње којима су изложене локалне самоуправе чији челници нису по вољи Српске напредне странке. У Граду Шапцу смо апсолутно незадовољни начином на који се новац дели локалним самоуправама. Од 2012. године буџету града Шапца закинуто је 12 милиона евра. То би завршило у инфраструктури, путевима, водоводу, канализацији и свеукупном развоју града. Ми тај новац немамо, али и поред свих опструкција и притисака, Град Шабац се спрема за нови инвестициони циклус, рекао је градоначелник Шапца.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa