Инфо

28. јун 2018.28. јун 2018.
СВЕ ИЗГЛАСАНО БИЋЕ РЕАЛИЗОВАНО
ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ПОСЕТИЛИ ГОРЊУ РУМСКУ И ВОЛУЈАЦ

СВЕ ИЗГЛАСАНО БИЋЕ РЕАЛИЗОВАНО

Представници Градске управе посетили су протекле седмице Горњу Румску и Волујац, где је у току шљунчење путева, изгласано на референдуму у децембру. Путеви повезују више њива, проходност је неопходна, те је из тог разлога, њихово уређивање домаћинима из оба села приоритетно,
За шљунчење у Румској предвиђена је потрошња 360 кубика камена, а према речима Бране Поповића, заменика Савета Месне заједнице “Горња Румска” пројекти су мештанима од изузетног значаја.
- Захвални смо на пруженој могућности да место у којем живимо учинимо бољем. За сада су нам путеви приоритет. У будућности ћемо се договорити на шта ћемо потрошити предвиђених 600.000 динара. Дом културе је у фази распадања, стога би његова реконструкција могла бити следећи предлог – истакао је Поповић.
Мештани Волујца су 600.000 динара уложили у сврхе поправљања малских путева, а износ са којим ће ове године располагати могао би према речима Јелене Топаловић Петровић, помоћнице градоначелника, да буде још већи.
- Сведоци смо реализације онога што су изгласали мештани Волујца прошле године. Наравно, износ којим ће они располагати ове године, могао би да буде још већи уколико наши суграђани буду редовно плаћали порез на имовину. Време је да се размисли о предлозима нових пројеката са којима ће изаћи на непосредно изјашњавање ове године. Овом приликом позивам све грађане Волујца као и осталих месних заједница да се уписују у списак учесника непосредног изјашњавања уколико то до сада нису урадили – истакла је Јелена Топаловић Петровић.
Горан Гајић, мештанин Волујца изразио је захвалност представницима Градске управе на јединственој прилици да сами одлучују шта им је најпотребније.
- За нас у Волујцу, добра путна инфраструктура је најбитнија. Сада нам се указала прилика да све проблеме везане за проходност путева решимо. Надам се да ће они који нису плаћали порез измирити дуговања и бити одговорнији. Тако ћемо за улагање у Волујац и потребе мештана, имати више новца на располагању – истакао је Гајић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић гарантовао је реализацију свега што грађани предложе и изгласају на референдуму.
- Можда ће наши суграђани у граду помислити како се само у селу ови пројекти реализују, али чињеница је да су мештани у 24 сеоских месних заједница гласали на референдуму. Ускоро ће бити организовани референдуми у свих десет градских месних заједница, па ће свих 100.000 Шапчана имати прилику да одлучује о новцу који је прикупљен од пореза на имовину - истакао је Небојша Зеленовић и додао да се ради о скоро 170 милиона динара.
- Позивам грађане да се укључе и упишу у списак за гласање како би добили прилику да предлажу пројекте, који ће се након тога реализовати. Ово је јединствена политика у Србији која пружа људима могућност да се укључе у свакодневни живот. Треба да се бавимо важним темама, а не небитним стварима које нам се сваког дана сервирају – навео је Зеленовић.

К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa