Инфо

28. јун 2018.28. јун 2018.
ДЕЛЕГАЦИЈА ГРАДА БОРАВИЛА
У МАКЕДОНИЈИ

Сарадња у оквиру „Кул Хитинг“ пројекта

Делегација Града Шапца, коју чине председник Скупштине Немања Пајић, градски већник Славиша Костадиновић и енергетски менаџер Слободан Јеротић, боравила је у Македонији како би учествовала на састанку у оквиру пројекта „Кул Хитинг“.
Град Шабац је један од партнера у оквиру овог пројекта који се финансира средствима Европске уније, јер је препознат као пример добре праксе у Србији и у Региону када је реч о енергетској ефикасности. Циљ самог састанка је размена искустава са европским градовима који предњаче у овој области, како би стечена знања могла бити имплементирана и у нашем граду.
- Нама је велика част и задовољство што смо као град који је у области обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности пример добре праксе како у Србији, тако и у овом делу Европе, изабрани да размењујемо искуства са градовима из Европе који су много више напредовали у овим областима – рекао је Костадиновић.
Према његовим речима, „Кул Хитинг“ пројекат се базира на развоју малих, модуларних система даљинског грејања.
- Веома смо заинтересовани за израду и развој оваквих система. На Летњиковцу смо већ завршили пројекат израде топлане на био масу капацитета 500 киловата која би врло брзо требало да буде пуштена у рад. Надам се да ћемо све ово што смо у оквиру Кул-хитинг пројекта научили, пројекте које смо овде видели и пројекте које смо ми израдили успети да применимо у будућем временском периоду. Посебно нам је занимљива идеја да се овакви модуларни пројекти развијају на приградском и сеоском подручју - додао је градски већник.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa