Инфо

28. јун 2018.28. јун 2018.
ПОМОЋ ЗА  НАЈУГРОЖЕНИЈЕ
АКЦИЈА “ХУМАНОГ СРЦА” И САВЕТА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ГОРЊА ВРАЊСКА

ПОМОЋ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

Фондација “Хумано срце Шапца” у уторак је поделила помоћ за двадесетак социјално угрожених породица у Горњој Врањској. Пакети основних животних намирница, гардеробе, обуће и средстава за хигијену отишли су у руке оних којима су најпотребнији.
Ово је још једна у низу акција којима фондација “Хумано срце” помаже сиромашнима. Свакодневно обезбеђују храну за најугроженије, а веома су честе и овакве веће поделе помоћи.
-На основу података које добијемо од повереника у месним зајединицама ми знамо каква је ситуација на терену и колико пакета треба поделити. Ми социјално угроженима помажемо свакодневно, а овога пута подељена је мало већа количина хране, одеће и средстава за хигијену. Овакве и сличне акције спроводићемо и у другим месним заједницама, навела је Ружа Поповић, председница Фондације “Хумано срце Шапца”.
Помоћ највише значи породицама са малом децом, поготову онима који имају више деце.
-Ово је још један веома леп гест “Хуманог срца” и Руже Поповић. Много нам значи све што ради за нас. Мало је људи који су тако хумани, рекла је Тања Катанић, мајка четири дечака.
Фондација “Хумано срце” не решава само тренутне проблеме, него и трајно збрињава многе стамбено угрожене. Породици Марије Марковић пре неколико година комплетно су реновирали кућу и обезбедили им све неопходно за нормалан живот. Помажу им и даље, практично у свим сегментима живота.
-Много нам значи помоћ “Хуманог срца”. Направили су нам кућу и комплетно опремили намештајем и електричним уређајима. Обезбедили су нам воду, а пре тога сам морала да доносим са туђег бунара да бих могла да скувам ручак и оперем ствари. Поред тога обезбеђују деци све што им је потребно за школу, гардеробу. Свака њихова помоћ нам много значи, али то што су нам направили кућу је немерљиво, каже Марија, мајка два ученика, једног средњошколца и једног основца.
Акција у Горњој Врањској је организована у сарадњи са повереником и Саветом Месне заједнице. Сарадња је овог пута била обострана.
-Најпре смо ми “Хуманом срцу” донирали душеке које смо имали у просторијама Дома културе, а сада су они нама узвратили овом донацијом. Надам се да ће убудуће бити још више оваквих акција и да ћемо још успешније сарађивати, истакла је Јулијана Митровић, повереник и председник Савета Месне заједнице Горња Врањска.
Пакети помоћи дељени су у Дому културе, а један део су чланови Савета однели до кућа оних којима су потребни, а нису могли сами да дођу да их преузму.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa