Инфо

28. јун 2018.28. јун 2018.
МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ
ЗЛОУПОТРЕБЕ И НЕЗАКОНИТЕ ТРГОВИНЕ ДРОГОМ ОБЕЛЕЖЕН У ДОМУ ЗДРАВЉА “ДР ДРАГА ЉОЧИЋ”

“Прво слушај”

Здравствено васпитни тим Дома здравља “Др Драга Љочић” у Шапцу, протеклог уторка је пригодним предавањем Гордане Тодић, више медицинске сестре, о превенцији злоупотребе дрога међу младима, обележио Међународни дан борбе против злоупотребе и незаконите трговине дрогом.
Слоган кампање је као предходне две године и гласи:”Прво саслушај”. Овим се указује да најпре треба саслушати дете или младу особу. То је први корак који треба учинити, како би им се пружила помоћ у њиховом здравственом и безбедносном одрастању и развоју, мишљење је Тодићеве, која је одржала предавање пред већим бројем младих узраста од 14. до 16. година.
- Циљ кампање је подршка превенцији употребе дрога и спречавање конзумирања ПАС, јер су детињство и адолесценција периоди значајног развоја и могућности, али и период кад су деца и адолесценти посебно осетљиви на ризична понашања.
Посебно је важно спроводити програме намењене осетљивим групама младих, тј младима под повећаним ризиком. Не мање важно је укључивање родитеља у превентивне активности, јер они имају највећи утицај на развој свога детета. Што је јача веза и блискост деце са родитељима, то је мање ризичног понашања, каже Гордана Тодић.

Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa