Инфо

28. јун 2018.28. јун 2018.
ТЕЛЕСНО И ДУХОВНО ОКРЕПЉЕЊЕ
ТРЕЋА ЗЕЛЕНА БИЦКЛИЈАДА ИСПУНИЛА ОЧЕКИВАЊА

ТЕЛЕСНО И ДУХОВНО ОКРЕПЉЕЊЕ

У организацији Покрета за Шабац Зелених Србије и Европског центра за екологију, у недељу је организована трећа Зелена бициклијада, од Трга шабачких жртава до манастира Светих апостола Петра и Павала у Добрићу. Од две стотине учесника, половина је дошла из Руме, Голубинаца, Сремске Митровице, Лознице, Богатића и Новог Сада. Учесници су на двотошкашима прешли 15 километара у једном правцу и исто толико у повратку, а део бициклиста који је у бољој кондицији продужио је до манастира Радовашница.
- Долазак у манастир Светих апостола Петра и Павла био је посебан, зато што смо имали прилику да, поред телесног, доживимо и духовно окрепљење и да, у разговору са мати Анастасијом, сазнамо историјат краја и храма. Драго нам је да смо велики број наших суграђана покренули да се баве бициклизмом и да размишљају да могу утицати на своје окружење, с обзиром да смањују загађење и елиминишу моторни саобраћај. Такође, желели смо да укажемо надлежнима да је потребно прилагодити бициклистичку инфраструктуру како у граду, тако и на тим путевима који воде према најлепшим пределима у околини Шапца, каже др Дејан Павловић, председник Покрета за Шабац Зелених Србије.
На повратку у Шабац, бициклисти су остатак дана провели у дворишту ОШ “Николај Велимировић” у Добрићу, где је организован музичко-спортски програм. Учесници су се рекреирали на фудбалским и кошаркашким теренима и уживали у двосатном музицирању бенда “Владан и другари”.

М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa