Инфо

28. јун 2018.28. јун 2018.
Кривина у огледалу

Како ћемо без Кије, Слобе, Луне…

И то је једног дана морало да се деси. Завршила се „Задруга“. Како су то, они упућени, објаснили, нама неупућенима, победила је супруга наспрам љубавнице. И то је, ето, за похвалу.
Цела ова ствар је постављена као морална дилема. Срби су се „опрали“ и победила је остављена и преварена жена, наспрам љубавнице и отимачице мужева. Док се народ месецима замајавао бесмислица овог љубавног троугла, у држави су се дешавале крупне ствари за које већина јавности у Србији није имала времена, јер је пратила дешавања у „Задрузи“.
Идеално решење за актуелну власт. Народ је додатно заглупљен садржајима ријалити програма које конзумира не затварајући уста, а онда их као хладан туш пресече сет најважнији вести званих „Минут, два“ од по пола сата. У тој сечи, народ је обавештаван о надчовечанским напорима једног човека да се избори за бољи живот свих оних који свој пуни допринос развоју земље дају гледајући „Задругу“, гласајући за своје фаворите и неразмишљајући много о државним проблемима, јер има то ко да ради уместо њих. После тих хвалоспева креће пљувачина по опозиционим првацима и тада се дешава жељени ефекат. Напудрани од „Минут, два“ програма, конзументи крећу са псовањем опозиције које се завршава најжешћом клетвом. И, ето, формираног политичког става конзумента. Повратком у „Задругу“ све долази на своје место и живот иде даље.
Не треба занемарити ни економски детаљ ове приче. Током недавне финалне вечери „Задруге“, дакле само за једну ноћ, послато је СМС порука у вредности од 700 милиона динара. Од када је, на пример, основана Фондација „Буди хуман“ 2014. године, па до данас, на њен рачун је уплаћено укупно 913 милиона динара. Еј Србијо међу шљивама. То смо ми и ту нема много филозофирања. Сви ви који се послали СМС за Кију, Слобу или Луну, запитајте се да ли би послали СМС за помоћ малом Филипу или било којем другог детету. Можда да се само запитате – коме је потребнији СМС.
С обзиром да из ружичасте стварности Србије најављују нову „Задругу“ од септембра, не треба се много секиратати, брзо ће то. А, тада ће, уз све Кију, Слобу и Луну, да се негде прогура и решење о Косову.
Током недавне финалне вечери „Задруге“, дакле само за једну ноћ, послато је СМС порука у вредности од 700 милиона динара. Од када је, на пример, основана Фондација „Буди хуман“ 2014. године, па до данас, на њен рачун је уплаћено укупно 913 милиона динара.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa